Άλφα Σκοπίων: Ο Δένδιας δεν είναι ικανοποιημένος από την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών



Νοέμβριος 26, 2019. 17:49

Σκόπια.

Αν και τα Σκόπια έχουν αλλάξει: το όνομά τους, τις πινακίδες κυκλοφορίας, τα ονόματα των αυτοκινητοδρόμων, τα αεροδρόμια, τα προσωπικά έγγραφα, τα πιστοποιητικά και σύντομα και τα χαρτονομίσματα,  η Ελλάδα, ωστόσο, είναι δυσαρεστημένη, γιατί «έχουμε σημειώσει σοβαρές καθυστερήσεις στην εφαρμογή της συμφωνίας των Πρεσπών», ανέφερε ο επικεφαλής του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, γράφει η Άλφα των Σκοπίων.



Αν και - συνεχίζει το αντιπολιτευτικό προς την κυβέρνηση Ζάεφ τηλεοπτικό κανάλι, δεν απάντησε ο Έλληνας υπουργός στο βαθμό στον οποίο οι Έλληνες έχουν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις τους, βάσει της Συνθήκης και δεν ανέφερε τίποτε σχεδόν  για τα εμπορικά σήματα, ιδιαίτερα για τη διαφημιστική καμπάνια «Macedonia the GReat», για την οποία ο λαός μας ερμήνευσε ως πρόκληση από την Ελλάδα.


Απεναντίας ο Νίκολα Ντιμίτροφ, ο υπουργός Εξωτερικών μας, είπε ότι είναι σημαντικό να κατανοήσουμε και να σεβαστούμε τις θέσεις της άλλης πλευράς.


Παρόλο που η χώρα μας δεν έχει λάβει ημερομηνία για έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ,  ωστόσο η κυβέρνηση έτρεξε και εφάρμοσε σχεδόν τα πάντα από τη Συμφωνία, χωρίς να λάβει κάποια ημερομηνία, ενώ πολλά δεν θα έπρεπε να  εφαρμοστούν  χωρίς να οριστεί ημερομηνία για την έναρξη των διαπραγματεύσεων με την Ένωση, αφού αυτά θα προχωρούσαν με το άνοιγμα των κεφαλαίων.


Έτσι, πάνω από 130 θεσμικά όργανα διατάχθηκαν να γίνουν ‘εθνικά’ ή ‘βόρεια’ αντί για ‘μακεδονικά’, αν και είχαν τη δυνατότητα να μετονομαστούν αργότερα, τουλάχιστον για εσωτερική χρήση, σημειώνει το δημοσίευμα.


alfa.mk

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr