Ντιμίτροφ προς Δένδια: Περιμένω από την Ελλάδα να συνεχίσει να είναι ο ισχυρός υποστηρικτής μας



Νοέμβριος 8, 2019. 19:54

Σκόπια.

Οι απόψεις σχετικά με την τελευταία κατάσταση των διμερών σχέσεων, την κατάσταση στην περιοχή καθώς και την ευρωπαϊκή προοπτική μετά τα αποτελέσματα του τελευταίου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ήταν τα θέματα της σημερινής συνάντησης του υπουργού Εξωτερικών, Νίκολα Ντιμίτροφ με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ της Γενεύης σχετικά με τον «Στρατηγικό Διάλογο για τα Δυτικά Βαλκάνια».



Σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών, ο Ντιμίτροφ εξέφρασε την ικανοποιησή του για τη μέχρι στιγμής συνεργασία με την Ελλάδα και τη δέσμευσή της να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις προσχώρησης της Βόρειας Μακεδονίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.


 Στο πλαίσιο αυτό, ο Ντιμίτροφ τόνισε την προσδοκία ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να είναι ο ισχυρός υποστηρικτής της ένταξης μας στην ΕΕ.


Οι δύο υπουργοί συμφώνησαν σχετικά με τις δυνατότητες προώθησης του πολιτικού διαλόγου και την εντατικοποίηση της διμερούς συνεργασίας σε όλους τους τομείς κοινού ενδιαφέροντος μέσω της περαιτέρω εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών.


Ο Ντιμίτροφ συμμετέχει σε μια αντιπροσωπεία υπό την ηγεσία του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος συμμετέχει σε μια συνάντηση που διοργανώθηκε από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ με θέμα «Στρατηγικός Διάλογος για τα Δυτικά Βαλκάνια».


plusinfo.mk


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr