Η ένατη και τελευταία συνάντηση της Μεικτής Επιτροπής Βουλγαρίας-Βόρειας Μακεδονίας



Νοέμβριος 28, 2019. 21:14

Σόφια/Σκόπια.


Ο Μεσαίωνας, η Οθωμανική Αυτοκρατορία και η ενδεχόμενη κοινή γιορτή του Γκότσε Ντέλτσεφ είναι τα θέματα που θα συζητήσουν τα μέλη της Μικτής Επιτροπής μεταξύ Βουλγαρίας και Βόρειας Μακεδονίας στην 9η συνάντηση που  πραγματοποιείται στη Σόφια από τις 28 έως και τις 29 Νοεμβρίου, αναφέρει το τηλεοπτικό κανάλι ‘Telma’ των Σκοπίων.



Η συνάντηση αποτελεί συνέχεια της προηγούμενης, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αχρίδα, στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν θέματα για τα σχολικά βιβλία και συστάσεις για διόρθωσή τους.


Την πρώτη ημέρα της συνάντησης θα συνεχισθεί η συζήτηση των σχολικών βιβλίων στα θέματα του Μεσαίωνα και της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας για το πως παρουσιάζονται οι δύο λαοί βάσει των ιστορικών πηγών.


Τη δεύτερη ημέρα της συνάντησης, προβλέπεται ότι τα μέλη της Επιτροπής θα συζητήσουν το ενδεχόμενο κοινής γιορτής για τον Γκότσε Ντέλτσεφ.


Πρόκειται για την έκτη και τελευταία  συνεδρίαση του έτους.


Μέχρι στιγμής, η Επιτροπή έχει πραγματοποιήσει οκτώ συναντήσεις και συνέστησε στις κυβερνήσεις και των δύο χωρών  κοινές εκδηλώσεις για τους Αγίους Κύριλλο και Μεθόδιο, τον Άγιο Κλήμεντος , του Αγίου Ναούμ και του Τσάρου Σαμουήλ, καθώς και συστάσεις για βελτίωση των σχολικών βιβλίων ιστορίας για την έκτη τάξη στη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας και την Πέμπτη τάξη στη Δημοκρατία της Βουλγαρίας, όπως αναφέρεται.



telma.com.mk, focus-news.net,


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr