Παρασκευή, 8 Νοεμβρίου 2019

Συρία: Κούρδοι επιτίθενται με πέτρες κατά τουρκικών θωρακισμένων οχημάτων μετά από δολοφονία νεαρού
Νοέμβριος 8, 2019. 22:28

Τουρκικό στρατιωτικό όχημα πάτησε έναν νεαρό άνδρα και τον σκότωσε κατά τη διάρκεια περιπολίας στη βόρεια Συρία στη λεγόμενη ζώνη ασφαλείας,  με τη ρωσική στρατιωτική αστυνομία, όπως ανέφεραν  οι Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας.


Ο Μουσταφά Μπαλί, επικεφαλής του γραφείου Τύπου των Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας, ανέφερε ότι το όνομα του νεαρού ήταν Σαρχουαμπίν και ήταν από το χωριό Τιλ Γιαμάλ. 

Το τουρκικό τεθωρακισμένο όχημα τον πάτησε κοντά  στη Μαλίκια, πέντε χιλιόμετρα από τα τουρκικά σύνορα στη βορειοανατολική πλευρά της Συρίας.


Ο Μπαλί ανέφερε ότι για αυτήν τη δολοφονία υπεύθυνη είναι η Ρωσία, γιατί υποσχέθηκε ότι χωρίς τον Δημοκρατικό Στρατό οι κάτοικοι θα είναι ασφαλέστεροι στην περιοχή.


Οι Κούρδοι κάτοικοι των χωριών κοντά στα σύνορα μετά το περιστατικό επιτέθηκαν στα τουρκικά θωρακισμένα οχήματα με πέτρες και λαχανικά.


 Φωτογραφίες από την περιοχή  Αλ Μουαμπάντα, δείχνουν άνδρες και γυναίκες με παιδιά να πετούν στα θωρακισμένα οχήματα πέτρες.


Οι τουρκικές δυνάμεις απάντησαν με τη ρίψη δακρυγόνων και τραυμάτισαν 10 άτομα, σύμφωνα με τον Μπαλί.


rudaw.net


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr