Πέμπτη, 7 Νοεμβρίου 2019

Επίσκεψη Διοικητή του ΝΑΤΟ στις αλβανικές ένοπλες δυνάμειςΝοέμβριος 7, 2019. 19:42

Ο διοικητής των επίγειων δυνάμεων, ταξίαρχος Άλμπερτ Μουλάι, υποδέχθηκε σήμερα  (χθες) τον διοικητή των επίγειων δυνάμεων του ΝΑΤΟ, αντιστράτηγο Τζον Τόμσον καθώς και τους αξιωματικούς που τον συνόδευαν.Ο ταξίαρχος Μουλάι ξενάγησε τον  διοικητή των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στις εγκαταστάσεις του αλβανικού στρατού και τον ενημέρωση εν συντομία για την ιστορία, την αποστολή και τα καθήκοντα των επίγειων δυνάμεων τόσο στη χώρα όσο και στο εξωτερικό.

Επιπλέον τον ευχαρίστησε  για την τεράστια υποστήριξη των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ προς τις αλβανικές ένοπλες δυνάμεις και ιδιαίτερα στις επίγειες δυνάμεις.


Ο αντιστράτηγος Τόμσον ευχαρίστησε τον γενικό ταξίαρχο Μουλάι για τη ζεστή και φιλική υποδοχή στις εγκαταστάσεις των επίγειων δυνάμεων. 

Επαίνεσε το ρόλο και τη συμβολή της Αλβανία και του αλβανικού στρατού προς όφελος της ειρήνης και της ασφάλειας και ιδιαίτερα την αξιοσημείωτη συμβολή του αλβανικού στρατού στις αποστολές υπό την ηγεσία του ΝΑΤΟ στο Κοσσυφοπέδιο και στο Αφγανιστάν.


Η επιτυχημένη αυτή επίσκεψη πραγματοποιήθηκε μετά τις εντατικές δραστηριότητες συνεργασίας των  Αλβανών στρατιωτικών με τις δομές ηγεσίας της Συμμαχίας στο σύνολό της και ειδικότερα με τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ, σημειώνει το δημοσίευμα του Αλβανικού Στρατού.


--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr