Εξοργισμένοι οι Αλβανοί από τα πρόστιμα στο Μαυροβούνιο




Νοέμβριος 20, 2019. 21:54

Οι Αλβανοί του Μαυροβουνίου έχουν εξοργισθεί από τα πρόστιμα  των αρχών του Μαυροβουνίου σε άτομα που κρατούν την ερυθρόμαυρη σημαία.


Το Εθνικό Συμβούλιο των Αλβανών του Μαυροβουνίου ανέφερε ότι οι επανειλημμένες ενέργειες των αστυνομικών αρχών του Μαυροβουνίου κατά της αλβανικής εθνικής σημαίας είναι απαράδεκτες.


Ο πρόεδρος του Συμβουλίου Φαΐκ Νίκα δήλωσε ότι, το πρόσφατο περιστατικό, όπου ένας Αλβανός πολίτης τιμωρήθηκε με 300 ευρώ και απελάθηκε από το Μαυροβούνιο για ένα μήνα μετά την προβολή της αλβανικής σημαίας, δείχνει σαφώς το αληθινό πρόσωπο ενός μέρους της αστυνομίας του Μαυροβουνίου.


«Χρησιμοποιεί  αμφίβολες νομικές διαδικασίες  και νομικά κενά για να επικαλεσθεί νόμο του Μαυροβουνίου εκφράζοντας έτσι εχθρότητα απέναντι στα αλβανικά σύμβολα και την εθνική ταυτότητα».


Πρόσθεσε επίσης ότι το Εθνικό Συμβούλιο θα ενημερώσει για το θέμα τις διπλωματικές αποστολές στο Μαυροβούνιο.


«Δεν θα υπάρξει κυβέρνηση στο Μαυροβούνιο που θα τρομάξει τους Αλβανούς να επιδείξουν την εθνική τους ταυτότητα μέσω των εθνικών συμβόλων με περιστασιακές προκλήσεις και απειλές. 

Οι Αλβανοί στο Μαυροβούνιο είναι αυτόχθονες και θα διατηρήσουν και θα επιδεικνύουν την εθνική τους ταυτότητα σε οποιαδήποτε κατάσταση χωρίς να θέτουν σε κίνδυνο κανέναν», δήλωσε ο Νίκα, 

προσθέτοντας ότι οι Αλβανοί θα συνεχίσουν να φέρουν την εθνική σημαία στον εορτασμό της 28ης Νοεμβρίου που είναι η Εθνική Ημέρα της Σημαίας.


politiko.al



               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr