Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2019

Ο πρόεδρος της Αλβανίας κόβει κάθε συνεργασία με τον πρέσβη του ΟΑΣΕΝοέμβριος 18, 2019. 18:49

Ο πρόεδρος της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα, ανακοίνωσε σήμερα ότι ο πρέσβης του ΟΑΣΕ στα Τίρανα, Μπερντ Μπόρτσαρντ (Berndt Borschardt), δεν θα είναι πλέον ευπρόσδεκτος στο γραφείο του, κόβοντας ουσιαστικά κάθε συνεργασία και επικοινωνία μαζί του.Σε επιστολή του προς το γραφείο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ στην Κοπεγχάγη, ο πρόεδρος Μέτα αναφέρει ότι ο πρέσβης Μπόρτσαρντ δεν είναι πλέον ευπρόσδεκτος στην Προεδρία λόγω της άρνησής του να αναγνωρίσει το διάταγμα για τις εκλογές του Ιουνίου και λόγω της χειρονομίας του προς τους κατοίκους που διαμαρτύρονταν στο μεγάλο δακτύλιο της πρωτεύουσας.


«Ο κ. Μπερντ Μπόρτσαρντ, ο οποίος αμφισβήτησε το διάταγμα του Προέδρου της Δημοκρατίας της Αλβανίας για τις τοπικές εκλογές του Ιουνίου του 2019 και ο οποίος δημοσίως έδειξε το χέρι στους Αλβανούς πολίτες, δεν είναι πλέον ευπρόσδεκτος στο Ίδρυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας».


Ο πρέσβης του ΟΑΣΕ βρέθηκε στο προσκήνιο όταν έκανε προσβλητικές χειρονομίες σε διαδηλωτές του Νέου Δακτύλιου των Τιράνων.

 Το στιγμιότυπο  το  οποίο καταγράφηκε από τις κάμερες, δείχνει τον Μπόρτσαντ να διασχίζει το δρόμο και εκείνη τη στιγμή ακούστηκε η φωνή κάποιου διαδηλωτή. Ο πρέσβης του ΟΑΣΕ γύρισε προς το πλήθος και έδειξε το μεσαίο δάχτυλο του χεριού του και έφυγε βιαστικά.


exit.al, albaniandailynews.com

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr