Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019

Αλμπίν Κούρτι εναντίον Έντι Ράμα: Η συνάντηση της Αχρίδας δεν έπρεπε να πραγματοποιηθεί

Νοέμβριος 12, 2019. 07:42

Πρίστινα.

Ο ηγέτης του Κινήματος της Αυτοδιάθεσης, Αλμπίν Κούρτι, χαρακτήρισε την ιδέα της «Βαλκανικής μίνι Σένγκεν» ως λανθασμένη και ανεξήγητη.Το Κοσσυφοπέδιο δεν συμμετείχε στη συνάντηση της Αχρίδας, αφού ο Χασίμ Θάτσι αρνήθηκε την πρόσκληση. Ο Κούρτι λέει ότι δεν έπρεπε να διεξαχθεί η συνάντηση κορυφής των περιφερειακών αυτών πρωτοβουλιών στην Αχρίδα.


«Η δεύτερη συνάντηση αυτής της περιφερειακής πρωτοβουλίας δεν έπρεπε να πραγματοποιηθεί. Η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Νόβι Σαντ. Λέγονταν ότι όλοι θα έρχονταν στην Αχρίδα, αλλά το Κοσσυφοπέδιο δεν πήγε, ενώ το Μαυροβούνιο και η Βοσνία-Ερζεγοβίνη είχαν συμβολική εκπροσώπηση και πιστεύω ότι όταν αναβάλλεται η Σύνοδος Κορυφής του Παρισιού δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην αναβληθεί η συνάντηση στην Αχρίδα», είπε.


Ο Κούρτι έκρινε ότι αυτή ήταν λανθασμένη και ανεξήγητη.


«Γι’ αυτό ήταν λάθος και ανεξήγητη για μένα, να επισπευστεί η πραγματοποίησή της στην Αχρίδα σε μια εποχή που είναι γνωστό ότι το Κοσσυφοπέδιο δεν θα συμμετείχε», πρόσθεσε ο μελλοντικός πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου.


lapsi.al


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr