Τρίτη, 5 Νοεμβρίου 2019

Ο Κιλισντάρογλου χαρακτηρίζει τον Ερντογάν ως ‘εργαλείο της Δύσης’ στη ΣυρίαΝοέμβριος 5, 2019. 19:34

Άγκυρα- ειδησεογραφικό πρακτορείο SANA


Ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος της Τουρκίας -(CHP), Κεμάλ Κιλισντάρογλου, είπε ότι η Δύση χρησιμοποιεί τον επικεφαλής του τουρκικού καθεστώτος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ως εργαλείο για την εφαρμογή των αποικιακών της  σχεδίων στη Συρία και την περιοχή.Μιλώντας σήμερα σε συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του, ο Κιλισντάρογλου είπε ότι ο Ερντογάν έχει κάνει σοβαρά στρατηγικά λάθη στη Συρία.


Ο Κιλισντάρογλου ισχυρίστηκε ότι ο Ερντογάν δεν πολεμά την τρομοκρατική οργάνωση του ‘ισλαμικού κράτους’ στη Συρία, επισημαίνοντας την πολιτική υποκρισία του.
 Μιλάει συνεχώς για την ενότητα της Συρίας, αλλά ό,τι έκανε και κάνει είναι αντίθετα με αυτά που λέει.


Ο επικεφαλής του CHP πρόσθεσε ότι ο Ερντογάν ακολουθεί αυταρχικές πολιτικές και ότι έχει εξαλείψει τη δημοκρατία από την Τουρκία. 

Αναφερόμενος, μάλιστα,  στην επιστολή του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, είπε ότι ο Ερντογάν τον φοβάται. 
Αφού τον πρόσβαλε και τον απείλησε με την επιστολή του, δεν απάντησε από φόβο μήπως αποκαλυφθούν  τα μυστικά του προσωπικού του πλούτου.


Ο Κιλισντάρογλου, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο της Συρίας, δήλωσε στους δημοσιογράφους στην Άγκυρα την προηγούμενη ημέρα ότι οι πολιτικές του Ερντογάν στη Συρία και τη Μέση Ανατολή γενικά, έχουν χρεοκοπήσει, επειδή δεν ακολούθησε τις εθνικές πολιτικές αλλά ήταν πάντα στην υπηρεσία της Ουάσιγκτον στο πλαίσιο του σχεδίου της για τη Μέση Ανατολή.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr