Η Τουρκία εξήγαγε στην Ουκρανία έξι ένοπλα μη επανδρωμένα αεροσκάφη



Νοέμβριος 11, 2019. 22:25


Η τουρκική εταιρεία Baykar εξήγαγε έξι ένοπλα μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην Ουκρανία στις 8 Νοεμβρίου, σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας.



Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη «Bayraktar TB2» έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς όλες τις διαδικασίες δοκιμής αποδοχής, σύμφωνα  με ανάρτηση της τουρκικής εταιρείας στο Twitter.


Μετά τις δοκιμές η Baykar, το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας και η Ukrspecexport- η ουκρανική κρατική εταιρεία όπλων, υπέγραψαν την τελική συμφωνία.


Η συμφωνία προβλέπει την πώληση από την Baykar τριών συστημάτων σταθμών ελέγχου εδάφους μαζί με τον εξοπλισμό.


Το «Bayraktar TB2» χρησιμοποιήθηκε από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και τη Διεύθυνση Ασφαλείας της Τουρκίας από το 2015.


Το οπλισμένο UAV TB2 αναπτύχθηκε για αποστολές τακτικής αναγνώρισης και επιτήρησης και μπορεί να μεταφέρει πυρομαχικά και να επιτεθεί με ανεύρεση του στόχου με λέιζερ.


Τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους η  Τουρκία διέθετε στις ένοπλες δυνάμεις της ένα στόλο 75 μη επανδρωμένων αεροσκαφών Bayraktar TB2, σύμφωνα με την Hurriyet Daily News.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr