Ισραηλινή επίθεση ‘ευρείας κλίμακας’ κατά στόχων στη Συρία (βίντεο)



Νοέμβριος 20, 2019. 16:50

Ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν μια ‘ευρείας κλίμακας’ επίθεση κατά των ιρανικών δυνάμεων και στόχων του Συριακού Στρατού στη Συρία, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός την Τετάρτη.


Στις επιθέσεις σκοτώθηκαν τουλάχιστον 11 μαχητών, μεταξύ των οποίων επτά ξένοι, σύμφωνα με την βρετανική ομάδα παρακολούθησης.


Ο ισραηλινός στρατός που σπάνια ανακοινώνει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του, ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε δεκάδες επιθέσεις κατά της ιρανικής ένοπλης ομάδας ‘Quds’ και του συριακού στρατού, ως απάντηση σε τέσσερις πυραύλους που έπεσαν στο Ισραήλ πριν από μία ημέρα.


Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας, Sana,  ανέφερε ότι οι αντιαεροπορικές δυνάμεις της Συρίας ανταποκρίθηκαν στην ‘βαριά επίθεση’ από ισραηλινά αεροσκάφη πάνω από την πρωτεύουσα.
Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι εκτοξεύθηκαν πύραυλοι εναντίον των αεροσκαφών του αλλά δεν επιβεβαίωσε ότι επλήγησαν.


Σε ανάρτηση στο Twitter,ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι: «Στη διάρκεια των επιθέσεων μας εναντίον ιρανικών και συριακών στόχων τρομοκρατίας, πύραυλοι της αεροπορικής άμυνας της Συρίας εκτοξεύθηκαν, παρά τις σαφείς προειδοποιήσεις να αποφύγουν αυτήν την ενέργεια. 

Αποτέλεσμα ήταν  να καταστραφούν αρκετές συριακές συστοιχίες αεράμυνας».


 Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, χτυπήθηκαν περίπου δώδεκα στρατιωτικές εγκαταστάσεις, μεταξύ των οποίων αποθήκες και κέντρα στρατιωτικής διοίκησης.


Ο σημαντικότερος στόχος ήταν μια εγκατάσταση ελέγχου στον κύριο διεθνή αερολιμένα της Δαμασκού, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, Ιονάθαν Κονρίκους.




--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr