Αλβανία: Τοποθετείται το Ραντάρ για τον έλεγχο του εναέριου χώρου



Νοέμβριος 7, 2019. 18:05

Αλβανικός Στρατός


 Έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για την εγκατάσταση του νέου ραντάρ με παραμέτρους του ΝΑΤΟ. Οι εργασίες γίνονται στο όρος Μίντα στην Πούκα (βόρειο Αλβανία) σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της συμφωνίας για το Σύστημα Ολοκληρωμένης Επιτήρησης του εναέριου χώρου της Δημοκρατίας της Αλβανίας με τη συνεργασία της αμερικανικής εταιρείας εταιρείας Lockheed Martin Global Inc. 



Ο αναπληρωτής διοικητής της πολεμικής αεροπορίας αντιπτέραρχος Έντιτσον Ζάρκα, επιθεώρησε τα έργα που εκτελούνται από τον υπεργολάβο που ανέλαβε την τοποθέτηση του πύργου, όπου θα εγκατασταθεί το ραντάρ. 

Θα κατασκευαστούν, επίσης, χώροι ενδιαίτησης του προσωπικού καθώς περίφραση, φωτισμός και σύστημα παρακολούθησης με κάμερα.


Ο εκσυγχρονισμός της Πολεμικής Αεροπορίας με τη νέα εγκατάσταση θα αυξήσει σημαντικά την επιτήρηση του εναέριου χώρου για την ασφάλεια των στρατιωτικών και πολιτικών εγκαταστάσεων, όπως σημειώνει η ιστοσελίδα του αλβανικού στρατού.


--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr