Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2019

Αλβανία: Οι Αμερικανοί άρχισαν να χρησιμοποιούν τη βάση Κουσόβα

Νοέμβριος 16, 2019. 16:07

Η πρώτη προσγείωση μεγάλων αεροσκαφών  στην αεροπορική βάση Κουσόβα της Αλβανίας, μετά από 20 χρόνια, πραγματοποιήθηκε με τα αμερικανικά αεροσκάφη «MC-130J Commando II», γράφουν τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης.Μάλιστα, ο πρόεδρος της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα, στο επίσημο προφίλ του στο Facebook,  αναδημοσίευσε ανάρτηση της υπουργού Άμυνας Όλτα Τζάσκα, που αναφέρεται στο γεγονός αυτό.
Η Τζάσκα στο σημείωμά της γράφει:


«Οι αλβανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν δείξει ότι είναι σε θέση να συμμετέχουν σε ειδικές επιχειρήσεις με τους Αμερικανούς συναδέλφους τους. Για περισσότερα από μια εβδομάδα, δύο αεροσκάφη Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ «MC-130J Commando II» πέταξαν στον εναέριο χώρο της Αλβανίας και χρησιμοποίησαν τις βάσεις Ρίνα και Κουσόβα,  σηματοδοτώντας  την πρώτη προσγείωση εδώ και 20 χρόνια, αεροσκαφών τέτοιων αναλογιών».


Υπενθυμίζεται ότι τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους ο διοικητής του ΝΑΤΟ στρατηγός Τόνν Γκόλντερ, ήρθε στην Αλβανία για να επισημοποιήσει την έναρξη των εργασιών στη αεροπορική βάση Κουσόβα.


Η υπουργός Άμυνας, τον περασμένο Αύγουστο σε τηλεοπτική της εμφάνιση,  είχε χαρακτηρίσει την πρόθεση του ΝΑΤΟ να αναδημιουργήσει τη βάση Κουσόβα, ως  «δώρο του ΝΑΤΟ στην επέτειο ένταξης της Αλβανίας στη Συμμαχία».
shqiptarja.com, konica.al, Facebook,


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr