Το Σουδάν απέκτησε τον πρώτο δορυφόρο του για στρατιωτικούς και οικονομικούς σκοπούς



Νοέμβριος 7, 2019. 18:39


Το Σουδάν έστειλε στο διάστημα τον πρώτο του δορυφόρο, μέσω μιας μεγάλης χώρας,  για την ανάπτυξη των στρατιωτικών, οικονομικών (φυσικών πόρων) και αεροδιαστημικών γνώσεων του, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Μεταβατικής Κυβέρνησης του Σουδάν, στρατηγός Αμπντουλάχ Φατάχ αλ Μπουράν.



Σύμφωνα με δημοσίευμα της αιγυπτιακής «Masral Arabia», το Σουδάν διέρχεται μια μεταβατική φάση από τη Διακήρυξη της Ελευθερίας και του Μετασχηματισμού της 17ης Αυγούστου 2018, και το Μεταβατικό Στρατιωτικό Συμβούλιο στο Χαρτούμ υπέγραψε τη Συνταγματική Διακήρυξη που προβλέπει επίσημα τη μετάβαση στη δημοκρατία σε 39 μήνες.


Παρόλο που η ανακοίνωση της μεταβατικής κυβέρνησης δεν ανακοίνωσε από ποια χώρα εκτοξεύθηκε ο δορυφόρος, η εφημερίδα «Alintibaha» του Σουδάν ανέφερε ότι η εκτόξευση έγινε στις 5 Νοεμβρίου σε διαστημικό κέντρο της βόρειας Κίνας, στην επαρχία Σανξί, όπου εκτοξεύθηκαν δύο δορυφόροι, ο ένας του Σουδάν.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr