Αρμενία – Ελλάδα – Κύπρος, σημαντική η συνεργασία, επεσήμανε ο Παυλόπουλος στο Γερεβάν



 
Νοέμβριος 5, 2019. 22:02

Γερεβάν.

Ο πρωθυπουργός Νικόλ Πασινιάν υποδέχθηκε τον πρόεδρο της Ελλάδας, Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος έφθασε στην Αρμενία σε επίσημη επίσκεψη στις 5 Νοεμβρίου, ανακοίνωσε το γραφείο του πρωθυπουργού, σύμφωνα με το αρμενικό πρακτορείο ειδήσεων- ArmenPress.



Καλωσορίζοντας τον πρόεδρο της Ελλάδας, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι η επίσκεψή του στην Αρμενία θα συμβάλλει στην ανάπτυξη και επέκταση των φιλικών σχέσεων Αρμενίας – Ελλάδας.


«Θα ήθελα να δηλώσω ότι η Αρμενία έχει μια ιδιαίτερη στάση έναντι της Ελλάδας και ο λαός μας εκτιμά πολύ το γεγονός ότι το 1996 η Ελλάδα αναγνώρισε επίσημα τη Γενοκτονία των Αρμενίων. Θέλω να σημειώσω ότι το 2015 το Κοινοβούλιο της Αρμενίας αναγνώρισε επίσημα τη Γενοκτονία των Ελλήνων και των Ασσυρίων.


Πιστεύω ότι αυτό το γεγονός δημιουργεί μια βάση για να αναζητήσουμε κατευθύνσεις συνεργασίας σε θέματα παγκόσμιας ασφάλειας, διότι η αναγνώριση των γενοκτονιών δεν είναι μόνο θέμα ιστορικής αναγνώρισης για εμάς, αλλά και μια σημαντική προσπάθεια για την παγκόσμια ασφάλεια και πρόληψη γενοκτονιών».


Ο πρόεδρος της Ελλάδας, Προκόπης Παυλόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του από την πρόσφατη έγκριση του ψηφίσματος για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από τη Βουλή των Αντιπροσώπων στις Ηνωμένες Πολιτείες και όπως σημείωσε «αυτό το βήμα είναι πολύ σοβαρό. Δεν το κάνουμε αυτό για εκδίκηση, το κάνουμε αυτό για να αποτρέψουμε την επανάληψη παρόμοιων εγκλημάτων».


Ο Παυλόπουλος χαιρέτισε την τριμερή συνεργασία μεταξύ της Αρμενίας, της Ελλάδας και της Κύπρου. 

«Είμαι πεπεισμένος ότι η μορφή της τριμερής συνεργασίας δεν μπορεί μόνο να αποφέρει οφέλη και να είναι αποτελεσματική για κάθε χώρα, αλλά και για τη συνεργασία της Αρμενίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση», είπε.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr