Συρία: Δεκάδες οικογένειες επιστρέφουν στην Παλμύρα έπειτα από εκτοπισμό ετών



Νοέμβριος 13, 2019. 22:16


Με την αποκατάσταση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην Παλμύρα, οι γειτονιές της πόλης άρχισαν να ζωντανεύουν με την επιστροφή δεκάδων οικογενειών κάθε εβδομάδα στα σπίτια τους, τα οποία είχαν εγκαταλείψει εδώ και πολλά χρόνια εξαιτίας της τρομοκρατίας των ισλαμιστών «τακφίρι» (του ISIS), που ηττήθηκε χάρη των θυσιών και των ηρωικών προσπαθειών του Συριακού Αραβικού Στρατού, σημειώνει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Sana της Συρίας.



Με την εκκαθάριση της οικιστικής αλλά και της αρχαιολογικής πόλης από τους τρομοκράτες, άρχισε δειλά αλλά σταθερά η επιστροφή των κατοίκων αλλά και των τουριστών.


Έχουν, μέχρι στιγμής, γυρίσει 350 οικογένειες οι οποίες αποκατέστησαν τα σπίτια τους, αλλά και τα σχολεία για τα παιδιά τους.


Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου της Παλμύρας, Χάνι Νταάς δήλωσε στο συριακό πρακτορείο ότι «οι οικογένειες της Παλμύρας που είχαν εκτοπιστεί από την τρομοκρατία, επιστρέφουν  σταδιακά στα σπίτια τους, και ότι το νοσοκομείο της πόλης αρχίζει τον εξοπλισμό του, ανοίγουν και καταστήματα για την εξυπηρέτηση των κατοίκων.



Ο Μοχάμεντ Αμπντουλάχ, εκτοπισμένος στο στρατόπεδο Αλ Ρουκμπάν εξέφρασε τη χαρά του που γύρισε στην Παλμύρα και βρήκε δουλειά για τον ίδιο και τα παιδιά του.




Sana



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr