Ο ΥΠΕΞ Σερβίας απαίτησε από την Αλβανία δημόσια συγνώμη για δηλώσεις του ΥΠΕΞ Αλβανίας



Νοέμβριος 8, 2019. 22:39

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς, ζήτησε από την Αλβανία δημόσια συγνώμη για τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών Γκεντ Τσακάι.



Σύμφωνα με τον Ντάτσιτς, ο Τσακάι κατηγόρησε τη Σερβία ότι έχει «ποινική ιστορία» και ότι οι αλλοτινοί πολιτικοί και μέλη παραστρατιωτικών ομάδων «βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της σημερινής Σερβίας», σύμφωνα με τη σερβική «Τέλεγκραφ».


«Πρόκειται για παραποίηση των γεγονότων στο Κοσσυφοπέδιο και ως εκ τούτου περιμένω συγνώμη από την κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Αλβανίας», δήλωσε ο Ντάτσιτς αναφερόμενος στις δηλώσεις του Τσακάι.


Ο επικεφαλής της σερβικής διπλωματίας είπε ότι αυτές οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Αλβανίας δεν συμβάλουν στις σχέσεις καλής γειτονίας μεταξύ Βελιγραδίου και Τιράνων και σύμφωνα  με αυτόν είναι εντελώς αντίθετες με τις προσπάθειες των Σέρβων ηγετών να βελτιώσουν τις σχέσεις τους με την Αλβανία.


Σύμφωνα με τον Ντάτσιτς, τέτοιες δηλώσεις επηρεάζουν επίσης τη σταθερότητα ολόκληρης της περιοχής, γράφει αλβανική gazetatema.net.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr