Οι Αμερικανοί υποστηρίζουν τους Κούρδους ‘στο πλαίσιο της στρατηγικής για τη Συρία’



Νοέμβριος  22, 2019. 21:27

Ο ειδικός αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στη Συρία, Τζέιμς Τζέφρεϊ, δήλωσε ότι ‘για την ασφάλεια’ των πετρελαιοπηγών στην ανατολική Συρία εργάζονται με τις Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας εδώ και τέσσερα χρόνια και ότι θα τις βοηθήσουν «ως μέρος της στρατηγικής μας για τη Συρία», όπως είπε, σύμφωνα με την τουρκική Γενί Σαφάκ.


 Ο Τζέφρεϊ έκανε δηλώσεις πριν από τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη Συρία.

 Ερωτηθείς για τη διεθνή νομική βάση της δήλωσης του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ότι «φυλάσσουν» τις πετρελαιοπηγές στην ανατολική Συρία, ο Τζέφρεϊ είπε: «Πιστεύω ότι αυτό είναι νόμιμο».


Πρόσθεσε, ότι ο αμερικανικός στρατός θα παραμείνει στη Συρία και θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τις συμμαχικές Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας,  περιγράφοντάς τες ως «τους πιο συνεπείς συνεργάτες» στον αγώνα κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης Daesh, προκειμένου να μην πέσουν οι πετρελαιοπηγές στα χέρια τους. Δεν κάνουμε τίποτε παράνομο.

Η στρατηγική μας για τη Συρία, κατέληξε ο Τζέφρεϊ, είναι η υποστήριξη προς τις Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας που βοηθούν στη φύλαξη των πετρελαιοπηγών εδώ και τέσσερα χρόνια.


yenisafak.com
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr