Η Τουρκία εξοπλίζει το Μαυροβούνιο με όπλα και οχήματα



Νοέμβριος 11, 2019. 23:08

Ποντγκόριτσα.

Το υπουργείο Άμυνας του Μαυροβουνίου έλαβε δωρεά από την Τουρκία ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την αγορά 80 οχημάτων, αναφέρει το βουλγαρικό πρακτορείο Fokus επικαλούμενο το Sputnik.



Η συμφωνία επιβεβαιώθηκε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του υπουργού Άμυνας του Μαυροβουνίου, Πρέντραγκ Μπόσκοβιτς στην Τουρκία, όπου συναντήθηκε με τον ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ στις αρχές Οκτωβρίου.


Εκείνες τις ημέρες η Τουρκία υπέγραψε συμφωνία για τη στρατιωτικό-οικονομική στήριξη του Μαυροβουνίου.


Η συμφωνία προβλέπει δωρεά 100 εκατομμυρίων τουρκικών λιρών (15 εκατ. Ευρώ) και εξοπλισμό από την αμυντική βιομηχανία της Τουρκίας, όπως ανέφεραν τα μέσα ενημέρωσης στην Ποντγκόριτσα, επικαλούμενα πηγές από το υπουργείο Άμυνας του Μαυροβουνίου.


«Εκτιμάται ότι τα χρήματα θα φθάσουν για την αγορά 80 οχημάτων. Η υλοποίηση της συμφωνίας είναι σταδιακή στα επόμενα πέντε χρόνια και ο ρυθμός αγοράς των οχημάτων θα εξαρτηθεί από το εγκεκριμένο ετήσιο ταμείο από την Τουρκία», εξήγησαν οι στρατιωτικοί αξιωματούχοι στην Ποντγκόριτσα.


Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ακριβείς πληροφορίες σχετικά με τα οχήματα που θα παραδοθούν, αλλά σύμφωνα με την πύλη «Balkan Security Network»,  τα οχήματα θα είναι από την τουρκική εταιρεία BMC.


Το Μαυροβούνιο αναμένει, επίσης, δωρεά 30 αυτόματων όπλων που κατασκευάζονται στην Τουρκία, 15 MPT-55 с και 15 MPT-76 αξίας 38.477 ευρώ.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr