Σεισμός στην Αλβανία: Αεροσκάφη έκτακτης ανάγκης από Ιταλία και Ελλάδα – Γαλλία και Τουρκία σε ετοιμότητα



Νοέμβριος  26, 2019. 14:44

Τίρανα.

Αεροσκάφη με ειδικές ομάδες εκτάκτων αναγκών έχουν σπεύσει από την Ιταλία και την Ελλάδα στη χώρα, για να βοηθήσουν τις αρχές στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκάλεσε ο σεισμός μεγέθους 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.


Οι πρωθυπουργοί Τζουζέπε Κόντε και Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσαν στον ομόλογό τους, Έντι Ράμα για την απογείωση των αεροσκαφών.


Εν τω μεταξύ, ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν και ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν εξέφρασαν προς τον Ράμα την ετοιμότητά τους για οποιαδήποτε ανάγκη που μπορεί να έχει η Αλβανία.


Νωρίτερα, ο πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου, Χασίμ Θάτσι, ανακοίνωσε ότι ειδικές ομάδες των Δυνάμεων Ασφαλείας Κοσσυφοπεδίου  θα συνδράμουν στον εντοπισμό αγνοουμένων στα ερείπια κατοικιών που έπεσαν από τον μεγάλο σεισμό.


Ο πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου Μάρκοβιτς ανακοίνωσε ότι μια ειδική ομάδα υποστήριξης για τους τραυματίες πηγαίνει στην Αλβανία, αλλά και ο πρόεδρος της Σερβίας δήλωσε ότι μια άλλη ομάδα υποστήριξης εκτάκτων αναγκών μεταβαίνει από τη Σερβία στα Τίρανα.


Επίσης, η καγκελάριος Μέρκελ εγκατέστησε μηχανισμό έκτακτης βοήθειας.

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ και ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπορίσοφ, εξέφρασαν την ετοιμότητά τους να ενεργοποιήσουν μηχανισμούς βοήθειας.

Μέχρι στιγμής 14 είναι τα θύματα του Εγκέλαδου και εκατοντάδες οι τραυματίες.


top-channel.tv

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr