Η Αλβανία είναι ο νέος φορολογικός παράδεισος για πολλούς Ιταλούς



Νοέμβριος 4, 2019.19:55

Τίρανα.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης γράφουν ότι η Αλβανία έχει γίνει ο νέος φορολογικός παράδεισος για πολλούς Ιταλούς.

 Η Ιταλίδα δημοσιογράφος, Πάολα Πελάι, σε δημοσίευμά της στην ιταλική εφημερίδα «Libero Quotidianno» γράφει:



«Μόλις φθάσει ένας Ιταλός στην Αλβανία, συνειδητοποιεί αμέσως πόσο Ιταλοί έχουν γίνει οι Αλβανοί …παρόλο που πολλοί δεν μιλάνε αλβανικά, ωστόσο, οι ντόπιοι μιλάνε καλά ιταλικά».


Η Πελάι γράφει ότι το πρόσωπο της Αλβανίας έχει αλλάξει πολύ από το «διαζύγιο» με την δικτατορία την δεκαετία του 1990.

«Η εικόνα του εμπορικού πλοίου «Vlora» που εισέρχονταν στο λιμάνι του Μπάρι στις 8 Αυγούστου 1991, με ένα φορτίο απελπισμένων και εξαντλημένων Αλβανών (φωτό), ανήκει στο παρελθόν.


Γράφει η Πελάι:


«Σήμερα περισσότεροι από 20 χιλιάδες Ιταλοί εργάζονται και ζουν στην Αλβανία, κυρίως στα Τίρανα.


Στην Αλβανία το ενοίκιο ενός μεγάλου διαμερίσματος στο κέντρο της πρωτεύουσας είναι 275 ευρώ και στα προάστια περί το μισό του ποσού αυτού.


Το ψωμί κοστίζει περίπου 1 ευρώ, ένα κιλό πατάτες 25 σεντς, μία μπύρα 80 σεντς, μια ταινία στον κινηματογράφο περίπου 4 ευρώ.


Οι Ιταλοί στην Αλβανία είναι σεβαστοί γιατί  φέρνουν χρήματα, συγχρόνως πολλοί Ιταλοί έχουν ανοίξει οδοντιατρικές κλινικές, επιπλοποιΐα, εστιατόρια, ξενοδοχεία κλπ.


Για όλους αυτούς τους λόγους, η Αλβανία γίνεται παράδεισος των Ιταλών συνταξιούχων, οι οποίοι απαλλαγμένοι από τους μηνιαίους φόρους αναζητούν κατοικία στην Αλβανία ή για να ζήσουν τουλάχιστον 184 ημέρες το χρόνο…


shqiptarja.com


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr