Σοκολατάκια στη μορφή της Μεγάλης Αλβανίας εξόργισαν τους Σέρβους



Νοέμβριος  20, 2019. 18:58


Πολλοί Σέρβοι λιανοπωλητές πουλάνε σοκολατάκια Kamila στην ποικιλία τους, η συσκευασία αναφέρει «εισάγεται από το Κοσσυφοπέδιο», όπως σημειώνει η σερβική  «Vecernje Novosti», προσθέτοντας ότι αυτό αποτελεί παραβίαση του σερβικού συντάγματος, σύμφωνα με το οποίο το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια είναι μέρος της επικράτειας της Σερβίας.



Η εφημερίδα προσθέτει ότι όταν ανοίξει κανείς τη συσκευασία του κουτιού, θα δει ότι τα σοκολατάκια είναι τοποθετημένα στη μορφή του χάρτη της Μεγάλης Αλβανίας.


Οι αρμόδιες αρχές, οι αναλυτές και οι εκπρόσωποι της Ένωσης Καταναλωτών καταδίκασαν έντονα τις πωλήσεις αυτού του προϊόντος στη σερβική αγορά και ζήτησαν άμεσα την απόσυρσή του.


Ο πολιτικός αναλυτής Μισέλε Ζουμπενίτσα σχολίασε ότι κάτι τέτοιο δεν πρέπει να επιτρέπεται στη Σερβία. Πρόσθεσε ότι το σύνταγμα της Σερβίας είναι σαφέστατο ότι το Κοσσυφοπέδιο είναι μέρος της Σερβίας και ως εκ τούτου προϊόντα με την ένδειξη ‘εισαγωγή από το Κοσσυφοπέδιο’ δεν πρέπει να πωλούνται.


«Αυτό είναι ακατανόητο για εμένα. Όπως είναι γνωστό, εδώ και πολλούς μήνες (οι αρχές του Κοσσυφοπεδίου) έχουν βάλει δασμούς 100% στα σερβικά προϊόντα και οι επιχειρήσεις μας δυσκολεύονται να εμπορευθούν τα προϊόντα τους στο Κοσσυφοπέδιο. Η Μεγάλη Αλβανία αποτελεί άμεση πρόκληση σε κάθε πολίτη μας», είπε ο Ζουμπενίτσα.


Ο Εθνικός Οργανισμός Καταναλωτών στη Σερβία επεσήμανε ότι η ένδειξη «Εισαγόμενο από το Κοσσυφοπέδιο» παραβιάζει όλους τους νομικούς κανόνες.


dnes.dir.bg
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr