Ρωσικό υπουργείο Άμυνας: Σύγχυση προκαλούν οι δηλώσεις Τσαβούσογλου για Συρία



Νοέμβριος 19, 2019. 19:19

Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, Ιγκόρ Κονασένκοφ, δήλωσε ότι οι δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σχετικά με την αποτυχία της Ρωσίας να εκπληρώσει τις υποσχέσεις της και την έναρξη μια νέας στρατιωτικής επιχείρησης στη Συρία, προκαλούν σύγχυση.



Ο εκπρόσωπος τόνισε ότι η Μόσχα έχει συμμορφωθεί πλήρως και εξακολουθεί να εκπληρώνει το μέρος της συμφωνίας της 22ας Οκτωβρίου.


Υπενθύμισε, επίσης, ότι προς το παρόν, η ρωσική στρατιωτική αστυνομία, μαζί με τον τουρκικό στρατό, περιπολούν την περιοχή στη βορειοανατολική Συρία, και η κατάσταση στην περιοχή έχει σταθεροποιηθεί σημαντικά.


Σύμφωνα με τον Κονασένκοφ, οι δηλώσεις της Άγκυρας σχετικά με την έναρξη μια νέας στρατιωτικής επιχείρησης «Πηγή Ειρήνης» στην Συρία, θα επιδεινώσει μόνο τη σύγκρουση.


Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Τσαβούσογλου, δήλωσε χθες ότι η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν εκπλήρωσαν τη συμφωνία για τη Συρία και ενδέχεται ο τουρκικός στρατός να ξεκινήσει μια νέα επιχείρηση στη βόρεια Συρία.


gazeta.ru
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr