Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2019

Ο αγώνας έρευνας και διάσωσης με ‘εθνικά’ χαρακτηριστικάΝοέμβριος 29, 2019. 15:57

«Μετά την εύρεση της σορού του 41χρονου Σωτηράκ Μίσα από τα ερείπια, οι ομάδες διάσωσης  σταμάτησαν να εργάζονται. Όπως και στη Θουμάνα, δεν υπάρχουν πλέον, όπως εικάζεται, άνθρωποι κάτω από τα ερείπια των οικοδομών που κατέρρευσαν από το σεισμό της 26ης Νοεμβρίου.
Έτσι το έργο των ομάδων  διάσωσης έχει διακοπεί», γράφει η αλβανική 'Shqiptarja'.Οι ομάδες έρευνας και διάσωσης  των γειτονικών χωρών σταμάτησαν, αθόρυβα και ανθρώπινα,  τις δραστηριότητες τους. 

Χαρακτηριστική, όμως, είναι η προβολή  από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, που γίνεται  επάνω στα ερείπια με τους δεκάδες νεκρούς σημαία ομάδας που ήρθε για βοήθεια στο Δυρράχιο.


Δεν έτυχε να δούμε παρόμοιο σκηνικό, όπως αυτό με την τουρκική σημαία, σε ερείπια κτηρίων.

 Δεν έτυχε να δούμε τη σερβική σημαία, τη σημαία του Μαυροβουνίου, την ελληνική σημαία, την ιταλική σημαία, τη σημαία του Ισραήλ, κ.ο.κ.


Αυτές οι προβολές των εθνικών συμβόλων από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης δεν δίνουν την καλύτερη εικόνα για την υπεράνθρωπη προσπάθεια των ομάδων διάσωσης, θυμίζουν, μάλλον και δυστυχώς, ποδοσφαιρικό αγώνα…

Η φωτό από την shqiptarja.com


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr