Σκόπια: Αναθέρμανση των εμπορικών σχέσεων με τη Ρωσία



Νοέμβριος 14, 2019. 19:26

Σκόπια.

Ρωσικές επιχειρήσεις θα εισέλθουν στην αγορά της Βόρειας Μακεδονίας, θα επωφεληθούν από τα επιχειρηματικά οφέλη που προσφέρει η χώρα, θα επενδύσουν και θα υλοποιήσουν κοινά έργα με τους εντόπιους εταίρους στον τομέα της ενέργειας, της παροχής φυσικού αερίου, του τουρισμού και της γεωργίας, σύμφωνα με τα διαμειφθέντα στο Ρωσικό Επιχειρηματικό Φόρουμ.



Το φόρουμ το οποίο λαμβάνει χώρα στα Σκόπια, αποτελεί μέρος της 9ης Συνόδου της Κοινής Διακυβερνητικής Επιτροπής, η οποία θα συναντηθεί αύριο στην Αχρίδα και ενεργοποιείται μετά από πενταετή διακοπή.


«Οι σχέσεις με τη Ρωσική Ομοσπονδία είναι παραδοσιακά φιλικές, αλλά οι δυνατότητες στην οικονομία δεν χρησιμοποιούνται επαρκώς και πρέπει να εργαστούμε σε αυτόν τον τομέα.

 Στο διάλογο της Διακυβερνητικής Επιτροπής, που επαναλαμβάνει τις εργασίες της, εισήχθη  φέτος νέα δυναμική. Πρέπει πετύχουμε. Πιστεύω ότι κάνουμε ένα σοβαρό βήμα προς τα εμπρός», είπε ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ.


Σύμφωνα με τον ίδιο, το εμπόριο με τη Ρωσία αντιπροσωπεύει μόνο το 1,1% του συνολικού όγκου συναλλαγών της χώρας κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουλίου 2019.


Ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Βιομηχανίας και Ανάπτυξης του Εμπορίου, Αλεξέι Γκρουζντέφ, δήλωσε ότι με αυτήν την ευκαιρία η κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας θα δημιουργήσει ευνοϊκές συνθήκες για την εντατικοποίηση της οικονομικής συνεργασίας.


Η Ρωσία είναι έτοιμη να αγοράσει αγαθά και υπηρεσίες από τη χώρα, ειδικά στον αγροτικό τομέα, επίσης υπάρχει σοβαρή δυνατότητα ενίσχυσης της συνεργασίας στις μεταφορές, τις εμπορευματικές μεταφορές και την εναέρια κυκλοφορία.


Σύμφωνα με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό Κότσο Ανγκιούσεφ, η εγχώρια οικονομία πρέπει να είναι ανοιχτή σε μεγάλες χώρες και αγορές και να καθιερώσει πιο εντατικές επικοινωνίες με ρωσικές εταιρείες.



denesen.mk

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr