Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019

Για τον Άσαντ, η CIA βρίσκεται πίσω από το θάνατο του ιδρυτή της οργάνωσης Λευκά ΚράνηΝοέμβριος 14, 2019. 18:26


Ο κύριος υποστηρικτής και συνιδρυτής της οργάνωσης «Λευκά Κράνη», Τζέιμς Λε Μεσούριερ [James Le Mesurier], που βρέθηκε νεκρός στην Κωνσταντινούπολη, θανατώθηκε όπως και ο Αμπού Μπάκρ αλ Μπαγκντάντι, επειδή γνώριζε σημαντικά μυστικά, δήλωσε ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ σε συνέντευξή του στο Sputnik και στο δίκτυο Rossiya 24.Ο πρόεδρος της Συρίας, Άσαντ, συνδύασε  τον πρόσφατο θάνατο του κύριου υποστηρικτή της οργάνωσης «Λευκά Κράνη» με την εξάλειψη των ηγετών της Αλ Κάιντα και  του ‘Ισλαμικού κράτους».


«Πιστεύω ότι μετά την εκκαθάριση του Μπιν Λάντεν και του Αλ Μπαγκντάντι, όλοι αυτοί οι άνθρωποι διαλύονται κατά σειρά, επειδή γνώριζαν σημαντικά μυστικά. Είχαν γίνει βάρος, ο ρόλος τους είχε τελειώσει. Μόλις τελείωσε ο ρόλος τους, ήταν πλέον απαραίτητο να απαλλαγούν από αυτούς», δήλωσε ο ηγέτης της Συρίας στο Sputnik και στο Rossiya 24.


Σύμφωνα με τον ίδιο, ο θάνατος του Τζέιμς Λε Μεσούριερ είναι «έργο των μυστικών υπηρεσιών».


«Αλλά ποιες υπηρεσίες; Όταν μιλάμε για τις δυτικές υπηρεσίες γενικά, τις τουρκικές υπηρεσίες ή κάποιες άλλες στην περιοχή μας- αυτές δεν είναι οι υπηρεσίες ενός κυρίαρχου κράτους, αλλά κλάδων της κύριας υπηρεσίας πληροφοριών, δηλαδή της CIA», ανέφερε ο Μπασάρ Άσαντ.Στην Άγκυρα ευνοεί η υπόθεση της αυτοκτονίαςΟ πρώην αξιωματικός του Βρετανικού Στρατού, Τζέιμς Λε Μεσούριερ, ήταν επικεφαλής του μη κερδοσκοπικού οργανισμού διάσωσης «Mayday» που συντόνιζε τις δωρεές στα «Λευκά Κράνη» της Συρίας.


Βρέθηκε νεκρός τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου κάτω στην πολυκατοικία που ζούσε με τη σύζυγό του στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης, ενώ εικάζεται ότι έπεσε από το διαμέρισμά τους, στον τρίτο όροφο.


Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι τουρκικές αρχές ευνοούν την υπόθεση αυτοκτονίας στη διερεύνηση του θανάτου του Λε Μεσούριερ, αλλά απαγόρευσαν στη σύζυγό του να εγκαταλείψει τη χώρα.


fr.sputniknews.com, sondakika.com
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr