Η Βουλγαρία ζητά Patriot από τις Ηνωμένες Πολιτείες



Νοέμβριος 18, 2019. 20:13


Πριν από την επίσκεψη του Βούλγαρου πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ατλαντικό Συμβούλιο της Βουλγαρίας, κάλεσε τον πρωθυπουργό να μιλήσει με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, για «στρατηγικά σημαντικά ζητήματα της χώρας».



Όπως αναφέρεται, τα θέματα αυτά περιλαμβάνουν «την αντιμετώπιση του ρωσικού υβριδικού πολέμου κατά της Βουλγαρίας, την κατασκευή κοινών εγκαταστάσεων άμυνας Βουλγαρίας- ΗΠΑ και υποστήριξη στην αγορά της ομάδας των οκτώ αεροσκαφών F-16».


Επιπλέον, το Συμβούλιο ανακοίνωσε ότι ελπίζει ο πρωθυπουργός θα θέσει το θέμα της ενδεχόμενης εγκατάστασης συστήματος Patriot στη Βουλγαρία.


«Το Ατλαντικό Συμβούλιο της Βουλγαρίας αναμένει την υποστήριξη των ΗΠΑ για την ανάπτυξη αμυντικών συστημάτων Patriot της Συμμαχίας, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της παρουσίας του ΝΑΤΟ στα νοτιοανατολικά της επικράτειας»,  σημείωσε το Συμβούλιο σε ανάρτησή του στο Facebook.


Σύμφωνα με το Sputnik, το Ατλαντικό Συμβούλιο είχε επανειλημμένα εκφράσει ανησυχίες με τα ρωσικά συστήματα S-400 σε στρατιωτικές ασκήσεις στη Σερβία.


Μάλιστα, είχε επισημανθεί ότι ενδεχομένως τα ρωσικά συστήματα να παραμείνουν στο σερβικό έδαφος. Κάτι ο οποίο, όμως,  δεν έγινε.


Στη Βουλγαρία υπάρχουν τέσσερις βάσεις που χρησιμοποιούνται μαζί με τα μέλη του ΝΑΤΟ, όπως σημειώνεται.


Sputnik
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr