Οι ΗΠΑ απειλούν με κυρώσεις την Αίγυπτο αν αγοράσει από τη Ρωσία Su-35Νοέμβριος 15, 2019. 08:12

Το Πεντάγωνο και το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών σε κοινή επιστολή προειδοποίησαν τις αιγυπτιακές αρχές για τους κινδύνους κυρώσεων σε περίπτωση αγοράς ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών Su-35, αναφέρει το Ria Novosti επικαλούμενο την Wall Street Journal.Η  Ρωσία και η Αίγυπτος έχουν υπογράψει για την αγορά από το Κάιρο Su-35 και η δημοσίευση της συμφωνίας  είχε παρουσιαστεί από την εφημερίδα «Kommersant» τον περασμένο Απρίλιο, κάτι που δεν επιβεβαιώθηκε επισήμως.


Σύμφωνα με πηγές της αμερικανικής εφημερίδας, η σύμβαση προβλέπει την αγορά «σε πάνω από δύο δεκάδες μαχητικών», αξίας περίπου 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων και τέθηκε σε ισχύ στα τέλη του 2018 και οι παραδόσεις του εξοπλισμού θα ξεκινήσουν από το 2020-2021.


Σύμφωνα με την Wall Street Journal, σε επιστολή που έστειλε την Τετάρτη, ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο και ο επικεφαλής του Πενταγώνου Μάρκ Έσπερ, προέτρεψαν τον Αιγύπτιο πρόεδρο να ακυρώσει τη συμφωνία για τα ρωσικά Su-35.


«Μια νέα σημαντική συμφωνία  με τη Ρωσία θα περιπλέξει, τουλάχιστον, τη μελλοντική ανταλλαγή στρατιωτικών πληροφοριών με τις Ηνωμένες Πολιτείες και την αμερικανική στρατιωτική βοήθεια στην Αίγυπτο», αναφέρει το κείμενο της επιστολής που στη διάθεση της η εφημερίδα που περιέχει  απειλές κυρώσεων κατά της Αιγύπτου.


Οι αξιωματούχοι του Πενταγώνου προειδοποίησαν προσωπικά τον επικεφαλής της Αιγυπτιακής Πολεμικής Αεροπορίας για τις ενδεχόμενες συνέπειες της συμφωνίας.


Το δημοσίευμα σημειώνει ότι το μήνυμα από την Ουάσιγκτον συνέπεσε με μια επίσκεψη στο Κάιρο του Ρώσου υπουργού Άμυνας, Σεργκέι Σόιγκου.


ria.ru
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr