Tass: Η Κύπρος έχει ισχυρούς συμμάχους για την άμυνα της



Νοέμβριος 19, 2019. 21:50

Οι ένοπλες δυνάμεις της Κυπριακής Δημοκρατίας και του κράτους του Ισραήλ ξεκίνησαν τη Δευτέρα τριήμερη στρατιωτική άσκηση με την ονομασία «Ονήσιλος- Γεδεών».


 Οι ασκήσεις οργανώνονται στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και προβλέπουν τη συμμετοχή τόσο του στρατού εδάφους, όσο και αέρα της Εθνικής Φρουράς της Κυπριακής Δημοκρατίας και των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων.


Ο χώρος εκπαίδευσης είναι το έδαφος του κυπριακού κράτους και της περιοχής Πληροφοριών Πτήσεων της Λευκωσίας, αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο Tass.


Αυτές  δεν είναι οι πρώτες κοινές ασκήσεις των δύο χωρών τις τελευταίες ημέρες.
 Έτσι, στις 14 Νοεμβρίου στα ύδατα της Θάλασσας της Μεσογείου στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας, διοργανώθηκαν από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της νησιωτικής δημοκρατίας άσκηση αναζήτησης και διάσωσης με την επωνυμία «Νέμεσις 2019».


Σε αυτήν συμμετείχαν έξι κράτη- Κύπρος, Μεγάλη Βρετανία, Ελλάδα, Ισραήλ, ΗΠΑ και Γαλλία.


Ο σχεδιασμός  δράσης ήταν μια ψεύτική πλατφόρμα πετρελαίου, όπου οι ειδικές δυνάμεις αυτών των χωρών προσπάθησαν να ανακτήσουν την πλατφόρμα που είχε καταληφθεί από τρομοκράτες.


Στις ασκήσεις αυτές συμμετείχαν 16 ναυτικές μονάδες καθώς και αεροπλάνα και ελικόπτερα.


Στα μέσα Οκτωβρίου, στην ΑΟΖ του νησιού, πραγματοποιήθηκαν κοινές ασκήσεις των ναυτικών δυνάμεων της Κύπρου και της Γαλλίας με τη συμμετοχή ειδικών ναυτικών δυνάμεων και των αεροπορικών δυνάμεων της Κύπρου.


Φαίνεται ότι με τη βοήθεια αυξημένων διεθνών στρατιωτικών ασκήσεων στο νησί και γύρω από αυτό, η κυβέρνηση της Λευκωσίας επιδιώκει να αποδείξει στην Τουρκία, η οποία διενεργεί αυθαίρετα γεώτρηση στην αποκλειστική ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας, ότι το μικρό νησιωτικό κράτος έχει πολλούς ισχυρούς συμμάχους για την άμυνά του, γράφει το ρωσικό δημοσίευμα.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr