Σκόπια: Η USAID σχεδιάζει να φέρει επενδύσεις στη χώρα



Νοέμβριος 13, 2019. 19:29

«Είμαστε δεσμευμένοι στη Βόρεια Μακεδονία για τη συνεχή ανάπτυξή της. Η χώρα έχει μια ιστορική ευκαιρία να εξασφαλίσει το μέλλον της στα ευρωατλαντικά θεσμικά όργανα, όπως το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Η USAID δεσμεύεται να στηρίξει την πρόοδο του κράτους προς αυτούς τους στόχους».



Αυτό δήλωσε σήμερα ο διαχειριστής της αμερικανικής κρατικής Υπηρεσίας για τη Διεθνή Ανάπτυξη, Μαρκ Γκριν σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό  Κότσο Ανγκιούσεφ.


Ο Γκριν τόνισε ότι η αμερικανική κρατική οργάνωση σχεδιάζει να ενθαρρύνει περισσότερες ιδιωτικές επενδύσεις, επισημαίνοντας ότι επενδύει σε εργατικό δυναμικό, δεξιότητες, ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας, βοηθώντας τους επικεφαλής της βιομηχανίας να επενδύσουν σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.


Ένα από τα πιο επιτυχημένα προγράμματα της USAID στα Σκόπια είναι η ίδρυση του Πανεπιστημίου της Νοτιοανατολικής Ευρώπης το 1993 και η εταιρεία “ animation and visual effects C3Х”.


Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Κότσο Ανγκιούσεφ τόνισε ότι η USAID είναι ο οργανισμός που έδωσε τη μεγαλύτερη υποστήριξη στη χώρα στην πορεία της προς τη δημοκρατία και την ευρω-ατλαντική ολοκλήρωση από την ανεξαρτησία της. 

Επεσήμανε ότι με τον αμερικανικό κρατικό οργανισμό έχουν ξεκινήσει νέα θέματα οικονομικής συνεργασίας κατά τη συνάντηση με τον Γκριν.


ΜΜΕ Σκοπίων


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr