Περίεργο… Η Ρωσία στέλνει στρατιωτική βοήθεια στους Κούρδους του YPG



Νοέμβριος 6, 2019. 21:18

Ροτζάβα (Βόρεια Συρία)


Σύμφωνα με τοπικές πηγές, η στρατιωτική βάση που χρησιμοποιούνταν από κοινού από Κουρδικές Ομάδες Λαϊκής Προστασίας (YPG) και τις αμερικανικές δυνάμεις κοντά στην πόλη Άιν Ίσα, χρησιμοποιείται τώρα από τους Ρώσους μετά την αποχώρηση των Αμερικανών.



Η Ρωσία και το YPG άρχισαν να χρησιμοποιούν  από χθες, από κοινού, την στρατιωτική βάση και συγχρόνως οι ρωσικές δυνάμεις έστειλαν με στρατιωτική συνοδεία 40 φορτηγά με όπλα και υλικοτεχνική υποστήριξη που παραδόθηκαν στο YPG.


Η Τουρκία, στις 9 Οκτωβρίου, εισέβαλε στη βορειοανατολική Συρία, τότε οι αμερικανικές δυνάμεις αποχώρησαν από την περιοχή, ενώ το YPG αποφάσισε να συνεργασθεί με τη Ρωσία και την κυβέρνηση του Άσαντ.

φωτό από τη ιστοσελίδα "dogruhaber.com.tr"

Όπως σημειώνεται, στο πλαίσιο της συνεργασίας με το YPG, η Ρωσία αναμένεται να συνεχίσει τη στρατιωτική βοήθεια που παρείχαν προηγούμενα οι Ηνωμένες Πολιτείες.


«Είναι ζήτημα περιέργειας για το πως θα αντιδράσει η Τουρκία, στην στρατιωτική βοήθεια προς τους Κούρδους από τη Ρωσία», όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται σε αρκετά τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
φωτό από την ιστοσελίδα "mepanews.com"

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr