Η Τουρκία χορήγησε υπηκοότητα σε 110 χιλιάδες ΣύριουςΔεκέμβριος 30, 2019. 18:14

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σόιλου δήλωσε σήμερα, Δευτέρα, ότι η Τουρκία χορήγησε  τουρκική υπηκοότητα σε 110 χιλιάδες Σύριους, από τους τους οποίους το 53% είναι ενήλικες και το 57% είναι παιδιά.Σύμφωνα με τον υπουργό, οι ενήλικες είναι γιατροί, μηχανικοί, επιχειρηματίες, έμποροι,  ακαδημαϊκοί και μέλη διδακτικών οργάνων και επιβεβαίωσε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να χορηγεί την τουρκική υπηκοότητα κατά τον ίδιο τρόπο, δηλαδή σε μορφωμένους Σύριους πρόσφυγες.


Ο Σόιλου ανέφερε ότι στην Τουρκία γεννήθηκαν πάνω από 450 χιλιάδες παιδιά προσφύγων. 

Αναφερόμενος στους πρόσφυγες τόνισε ότι περίπου 475 χιλιάδες Σύριοι βρίσκονται σήμερα στην Κωνσταντινούπολη.

«Υπάρχουν 3,6 εκατομμύρια Σύριοι που ζουν στην Τουρκία με βάση το νόμο «προσωρινής προστασίας» και οι περισσότεροι  που δικαιούνται τη χορήγηση υπηκοότητας είναι δάσκαλοι, καθηγητές και μηχανικοί, ακολουθούμενοι από γιατρούς και τεχνολόγους, όπως επίσης έμπορους και εργοδότες.


Η Τουρκία παραβλέπει την απαίτηση για τους Σύριους να γνωρίζουν την τουρκική γλώσσα προκειμένου να αποκτήσουν την υπηκοότητα. 

Ο νόμος προβλέπει  ότι πρέπει να διαμένουν στη χώρα τουλάχιστον πέντε χρόνια και να έχουν τακτική εργασία, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ‘Aki’ (adnkronos).

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr