Στα Τίρανα 1649 οικογένειες εγκατέλειψαν τα σπίτια τους – διαμένουν σε σκηνές και κοινωνικά κέντρα



Δεκέμβριος 3, 2019. 22:36


Ο δήμαρχος Τιράνων, Εριόν Βελιάι δήλωσε ότι οι κάτοικοι των οποίων τα σπίτια έχουν κηρυχθεί ακατοίκητα εξ αιτίας του σεισμού, προστατεύονται σε σκηνές και κοινωνικά κέντρα.



«370 σκηνές είναι συνολικά διασκορπισμένες κοντά στα σπίτια των οικογενειών (δεν μετακινήθηκαν σε στρατόπεδα). Εκκενώθηκαν 1649 οικογένειες εκ των οποίων οι 1003 από κατεστραμμένα σπίτια, 488 άτομα φιλοξενούνται σε κοινωνικά κέντρα. Επίσης, ενημερώνω ότι όλα τα σχολεία και τα νηπιαγωγεία έχουν ελεγχθεί», είπε ο Βελιάι.


Ο δήμαρχος των Τιράνων πρόσθεσε ότι ένα από τα επείγοντα καθήκοντα είναι να εντοπιστούν οι κατεστραμμένες μονοκατοικίες στην πόλη και στα χωριά.


«Μέχρι στιγμής έχουμε επιθεωρήσει περίπου 460 πολυκατοικίες και πάνω από 2800 μονοκατοικίες και συνεχίζουμε καθημερινά με άλλες επιθεωρήσεις. Από αυτές τις επιθεωρήσεις, προέκυψε ότι 53 πολυκατοικίες και 390 σπίτια είναι ακατάλληλα, όπως είπε.


shqiptarja.com


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr