Λιβύη: Ο ΕΣΛ έδωσε προθεσμία 3 ημερών για την απόσυρση των ισλαμικών ομάδων από Τρίπολη και Σύρτη




Δεκέμβριος 20, 2019. 18:21

Βεγγάζη.

Ο εθνικός στρατός της Λιβύης (ΕΣΛ) έδωσε στις τοπικές αρχές της Μισράτα προθεσμία 72 ωρών για να αποσύρουν τις πολιτοφυλακές της («Ταξιαρχίες Μισράτα»), από την Τρίπολη και τη Σύρτη, τονίζοντας ότι, σε διαφορετική περίπτωση,  ο βομβαρδισμός στη Μισράτα θα συνεχισθεί εντατικά, μέρα και νύχτα.



Ο εκπρόσωπος του ΕΣΛ, στρατηγός Αχμέντ αλ Μισμάρι, δήλωσε ότι τα μαχητικά αεροσκάφη στοχεύουν στρατιωτικές τοποθεσίες στη Μισράτα που χρησιμοποιούνται για την αποθήκευση των τουρκικών όπλων και εξοπλισμού.


Στις δηλώσεις του, την Παρασκευή, πρόσθεσε ότι η «στόχευση της Μισράτα θα συνεχίζεται καθημερινά χωρίς διακοπή και εντατικά, άνευ προηγουμένου, μέρα και νύχτα, εάν οι αρχές της Μισράτα δεν αποσύρουν τις πολιτοφυλακές της από την Τρίπολη εντός 3 ημερών, ως μέγιστο χρονικό περιθώριο που λήγει στις 12 το πρωί της Κυριακής.


«Σε περίπτωση που πραγματοποιηθούν αυτές οι αποσύρσεις,  ο ΕΣΛ δηλώνει ότι εκείνοι που αποχωρήσουν από την Τρίπολη και τη Σύρτη  προς τη Μισράτα, δεν θα αποτελέσουν στόχο για μια περίοδο μόνο 3 ημερών, διατηρώντας ταυτόχρονα το δικαίωμα να στοχεύουμε σε κάθε νέο εξοπλισμό που μεταφέρεται στη Μισράτα και αποθηκεύεται σε αυτήν», δήλωσε ο αλ Μισμάρι.


 «Οι τοπικές αρχές της Μισράτα και αρκετές (ισλαμικές) ταξιαρχίες της πόλης ανακοίνωσαν, το 2016, ότι αναγνωρίζουν και υποστηρίζουν την κυβέρνηση Σαράτζ ως τη μόνιμη κυβέρνηση στη Λιβύη»- φωτό Μάρτιος 2016

addresslibya
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr