Σερβία: 58.000 νέοι ασθενείς με καρκίνο φέτος



Δεκέμβριος 1, 2019. 19:37

Βελιγράδι.

Σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία από την πλατφόρμα του Ολοκληρωμένου Συστήματος Πληροφοριών για την Υγεία, 58.000 άτομα έχουν διαγνωσθεί με κακοήθειες στη Σερβία μόνο αυτό το έτος, ενώ τα επίσημα στοιχεία του Ινστιτούτου ‘Batut’  για το 2015 αναφέρονται σε 38.000 καρκινοπαθείς, σύμφωνα με την Ντάνιτσα Γκρούγιτσιτς.



 "Αυτά είναι τα επακόλουθα  των βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ", είπε στο πρώτο σερβικό ιατρικό συνέδριο που έγινε στην Κοσόβσκα Μιτρόβιτσα.


Πρόσθεσε ότι παρά τη δημιουργία κοινοβουλευτικής εξεταστικής επιτροπής για την επιδείνωση της υγείας των πολιτών με κακοήθεις όγκους, δεν υπήρξε καμία αντίδραση από το κράτος, όπως περίμεναν οι επιστήμονες του Συντονιστικού Οργάνου, το οποίο απαρτίζεται με επιστήμονες από όλη τη Σερβία.


Η Γκρούγιτσιτς σημείωσε η εμφάνιση καρκίνου στη Σερβία έχει αυξηθεί σημαντικά στα παιδιά.


«Όγκοι που παρουσιάζονταν παλαιότερα μόνο στον ηλικιωμένο πληθυσμό, τώρα εμφανίζονται στα παιδιά. Παρουσιάζονται εντελώς απροσδόκητα και δεν μπορεί να γίνει κάποια πρόβλεψη», είπε.

"Δεν είναι μολυσμένη όλη η Σερβία, εκεί όμως που υπάρχει μόλυνση πρέπει να απομονώνεται", κατέληξε.


politika.rs



               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr