Οι Ορθόδοξοι Παλαιοημερολογίτες στην Αλβανία ζητούν να γίνει αργία η 7η Ιανουαρίου



Δεκέμβριος 16, 2019. 20:51

Οι Ορθόδοξες κοινότητες Παλαιοημερολογιτών στην Αλβανία ζητούν να κηρυχθεί ως επίσημα αργία στο αλβανικό κράτος η 7η Ιανουαρίου, που σύμφωνα με το Ιουλιανό ημερολόγιο είναι η γιορτή των Χριστουγέννων.



Σχετικό αίτημα υπέβαλε σήμερα στην αλβανική Βουλή, ο μοναδικός βουλευτής της λεγόμενης «Μακεδονικής Συμμαχίας για την Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση», Βασίλ Στεργιόφκσι, σύμφωνα με το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο των Σκοπίων.


«Σήμερα υπέβαλα τροπολογία στο αλβανικό κοινοβούλιο για την τροποποίηση του νόμου 7651 του 1992, «Περί επισήμων αργιών και επετείων». 

Με την τροπολογία αυτή προτείνω στο Κοινοβούλιο της Αλβανίας να συμπεριλάβει στο ημερολόγιο των αργιών της Δημοκρατίας της Αλβανίας, την 7η Ιανουαρίου, ημέρα των Χριστουγέννων, σύμφωνα με το Ιουλιανό ημερολόγιο για τους Σλαβομακεδόνες, τους Σέρβους και τους Μαυροβούνιους της  Ορθόδοξης Χριστιανικής Πίστης», δήλωσε ο Στεργιόφσκι.


Ο ίδιος διευκρίνισε ότι η πρόταση υποστηρίζεται από το Δημοτικό Συμβούλιο του Πούστετς,  μια περιοχή η οποία κατοικείται κατά πλειονότητα από Σλάβους που ανήκουν στην Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη. Οι κάτοικοι της περιοχής αυτής γιορτάζουν τις ορθόδοξες αργίες, όπως τα Χριστούγεννα σύμφωνα με παλαιό- ιουλιανό ημερολόγιο.


Σύμφωνα με τον ίδιο, η κρατική επιτροπή για τις μειονότητες, καθώς και όλες οι ενώσεις που εκπροσωπούν τα συμφέροντα των μειονοτήτων στην Αλβανία, φροντίζουν για την εθνική, θρησκευτική και πολιτιστική ταυτότητά τους.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr