Θεσσαλονίκη: Κεριά και προσευχές στη μνήμη των θυμάτων του σεισμού στην Αλβανία (βίντεο)



Δεκέμβριος 1, 2019. 15:18

Θεσσαλονίκη.

Δεκάδες Αλβανοί μετανάστες στη Θεσσαλονίκη, επέλεξαν το συμβολικό χώρο της πόλης, τον Λευκό Πύργο, να ανάψουν ένα κερί και να προσευχηθούν σιωπηλά στη μνήμη των θυμάτων του σεισμού της 26ης Νοεμβρίου στην περιοχή του Δυρραχίου.



Οι Αλβανοί, κρατώντας σημαίες της Αλβανίας και της Ελλάδας συγκεντρώθηκαν στο πλάτωμα του Λευκού Πύργου για να ευχαριστήσουν την Ελλάδα για την βοήθεια και την αλληλεγγύη της σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνά ο αλβανικός λαός.


«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Έλληνες που διακινδύνευσαν τη ζωή τους για να σώσουν τους αδελφούς μας στην Αλβανία», δήλωσε ένας μετανάστης.


«Αυτό που μπορούμε να κάνουμε σήμερα, αφού δεν μπορούμε να πάμε, είναι να ανάψουμε ένα κερί στη μνήμη των θυμάτων. Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Έλληνες αδελφούς μας. Η ύπαρξη του ρατσισμού φαίνεται να είναι ένα ψέμα. Δεν υπάρχει ρατσισμός. Οι λαοί της Αλβανίας και της Ελλάδας είναι αδέλφια», δήλωσαν οι μετανάστες.


Οι ελληνικές αρχές από όλη την περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας, συνεχίζουν να συγκεντρώνουν βοήθεια στις περιοχές Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Βέροιας, Νάουσας, Σερρών, Κιλκίς, Κατερίνης και Έδεσσας, τονίζει το δημοσίευμα.


Την Κυριακή το πρωί, σε μια πολύ συγκινητική ατμόσφαιρα στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, έγινε τελετή στη μνήμη των θυμάτων που άφησε πίσω του ο σεισμός που έπληξε το Δυρράχιο και τις περιοχές γύρω από αυτό, όπως σημειώνει το αλβανικό Top Channel.




--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr