Ο Χασίμ Θάτσι απορρίπτει δημόσια πρόσκληση του Έντι Ράμα


Δεκέμβριος 18, 2019. 15:12

Ο πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου, Χασίμ Θάτσι, ανακοίνωσε ότι απέρριψε την πρόσκληση του πρωθυπουργού της Αλβανίας, Έντι Ράμα, για συμμετοχή του στη περιφερειακή συνάντηση των κρατών των Δυτικών Βαλκανίων.



Η ανακοίνωση έγινε από τη σελίδα του στο Facebook, όπου αναφέρει τους λόγους της άρνησής του.


«Η αμοιβαία υποστήριξη και συνεργασία μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Αλβανίας είναι φυσική και μόνιμη. Ωστόσο, σε αντίθεση με τη Δημοκρατία της Αλβανίας,  η Δημοκρατία του Κοσσυφοπεδίου εξακολουθεί να αντιμετωπίζει σοβαρά εμπόδια στην εδραίωση της κρατικής υπόστασης. Δυστυχώς, το κύριο εμπόδιο προέρχεται από τη Σερβία, η οποία σε όλες τις μορφές και τις δυνατότητες της, υποσκάπτει συνεχώς τις προσπάθειες μας για εδραίωση της ιθαγένειάς μας», σημείωσε πρόεδρος.


Ο Χασίμ Θάτσι προσθέτει ακόμη ότι οι συνθήκες που εμπόδισαν τη συμμετοχή του Κοσσυφοπεδίου στην πρώτη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Νόβι Σαντ και η δεύτερη στην Αχρίδα, δεν έχουν αλλάξει.


«Τελικά, θα ήθελα να τονίσω ότι οι συνθήκες που εμπόδισαν τη συμμετοχή της Δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου στην πρώτη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Νόβι Σαντ και δεύτερη που πραγματοποιήθηκε στην Αχρίδα δεν έχουν αλλάξει.


Ως αποτέλεσμα, εγώ, ως πρόεδρος της Δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου, για λογαριασμό των κρατικών θεσμών, αρνούμαι να συμμετάσχω στην τρίτη συνάντηση αυτού του  περιφερειακού σχήματος που γίνεται στα Τίρανα», δήλωσε ο πρόεδρος.


gazetaexpress.com, botapress.info,


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr