Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου 2019

Τύνιδα- Διαμαρτυρία: «Η Λιβύη για τους Λίβυους χωρίς τους Οθωμανούς» 
Δεκέμβριος 28, 2019. 19:15

Τύνιδα.

Δεκάδες διαδηλωτές από την κοινωνία των πολιτών της Τυνησίας, οργάνωσαν σήμερα, Σάββατο,  διαδήλωση μπροστά από την τουρκική πρεσβεία στην πρωτεύουσα, Τύνιδα.Η διαμαρτυρία έρχεται λίγες ημέρες μετά την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη χώρα.


Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονταν για τα πιθανά σχέδια της Τουρκίας να αποστείλει στρατό στη Λιβύη μέσω της Τυνησίας.


Εκπρόσωπος των διαδηλωτών είπε από το μεγάφωνο: «Σήμερα είμαστε εδώ για να πούμε ότι δεν υπάρχει χώρος για οποιαδήποτε ξένη στρατιωτική παρέμβαση μέσω της Τυνησίας».


Πρόσθεσε ότι αντιτίθενται στη «λύση των συνωμοτών. «Ο τυνησιακός λαός είναι κύριος του εαυτού του  και ποτέ δεν θα επιτρέψει μια τέτοια συνωμοσία».


Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό που έγραφε  «Οι Λίβυοι για τους Λίβυους χωρίς τους Οθωμανούς» και φώναζαν συνθήματα κατά της Τουρκίας «Μακριά από τη Λιβύη, μακριά από την Αφρική».


Οι διαδηλωτές κάλεσαν την προεδρία της Τυνησίας να κρατήσει μια σαφή στάση και να αποστασιοποιηθεί  από τη συμφωνία με τον πρόεδρο της Τουρκίας για την υποστήριξη της κυβέρνησης εθνικής συμφωνίας της Τρίπολης.


masrawy.com/news, libyaakhbar.com,

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr