«Ευγνωμοσύνη στην Τουρκία- Την πιο ανθρωπιστική χώρα στον κόσμο»



Δεκέμβριος  14, 2019. 17:46

Τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης αφιερώνουν κατά καιρούς ύμνους στην Τουρκία, αλλά τελευταία, ιδιαίτερα, μετά το σεισμό του Δυρραχίου, τα αισθήματα αγάπης των Αλβανών προς τους Τούρκους, έχουν ξεχειλίσει.


Διαβάζουμε στην αλβανική “aktuale”:



«Η Τουρκία είναι η πιο ανθρωπιστική χώρα του κόσμου εδώ και χρόνια. 
Σύμφωνα με έκθεση του Οργανισμού Διεθνούς Ανάπτυξης, Πρωτοβουλία Ανάπτυξης,  μόνο το 2018, 8.400 εκατομμύρια δολάρια ή το 29% της συνολικής ανθρωπιστικής βοήθειας από όλο τον κόσμο προέρχονταν από την πιο γενναιόδωρη χώρα του κόσμου, την Τουρκία.


» Εμείς οι Αλβανοί και η Αλβανία, θα πρέπει να είμαστε ευγνώμονες στην τουρκική κυβέρνηση και τον πρόεδρο Ερντογάν, τον τουρκικό λαό, για την αδελφική βοήθεια που πρόσφερε η Τουρκία στην Αλβανία και στους Αλβανούς, όχι μόνο με την οικοδόμηση τζαμιών που ορισμένοι τα επικρίνουν από ‘τουρκοφοβία’ αλλά και για το ότι η Τουρκία έχει υλοποιήσει 400 έργα στην Αλβανία στους τομείς της εκπαίδευσης, της υγείας, του πολιτισμού, του τουρισμού, βοήθεια σε νηπιαγωγεία, σε σχολεία, στα Πανεπιστήμια, στα νοσοκομεία, στους κοιτώνες, στα πάρκα κλπ και έχει βοηθήσει οικονομικά τον αλβανικό στρατό και την αστυνομία με υποδομές και εξοπλισμό.


»Δεν πρέπει να εκφράζονται ευχαριστίες και ευγνωμοσύνη για την τουρκική βοήθεια προς την Αλβανία και τους Αλβανούς μόνο από τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση της Αλβανίας, αλλά όλος ο αλβανικός λαός πρέπει να εκφράζει  την ευγνωμοσύνη του,  ιδιαίτερα μετά το σεισμό, που βοηθά το αλβανικό κράτος και τον λαό του.


»Ο πρόεδρος Ερντογάν δεν έχει πει μόνο στον Ράμα ότι είναι φίλος του, αλλά έχει απευθυνθεί σε όλες τις υψηλού επιπέδου κρατικές προσωπικότητες ως φίλος της Αλβανίας.


 »Η Τουρκία και το τουρκικό κράτος ακολουθεί μια πολιτική σεβασμού προς όλους τους Αλβανούς προέδρους, πρωθυπουργούς και πολιτικούς, όπως ο Μπερίσα, ο Νάνο, ο Μάικο, ο Μέτα, ο Νισάνι, ο Έντι Ράμα κλπ., ανεξάρτητα από ποιο κόμμα προέρχονται και τι πιστεύουν.


»Έτσι, η Τουρκία  πάντοτε συμπεριφέρεται ως καλοπροαίρετος και μεγάλος φίλος της Αλβανίας και των Αλβανών, όχι μόνο με τον Ερντογάν, σήμερα, αλλά όλες οι τουρκικές κυβερνήσεις, όλοι οι πρόεδροι και πρωθυπουργοί είχαν τα ίδια αισθήματα.


»Η Τουρκία ήταν ανέκαθεν στην πρώτη γραμμή των φιλικών κρατών και χωρών προς την Αλβανία και το Κοσσυφοπέδιο και στους Αλβανούς, κάτι που αποδείχθηκε έμπρακτα από τον πρόσφατο καταστροφικό σεισμό της 26ης  Νοεμβρίου 2019.


 »Εμείς οι Αλβανοί πρέπει να μάθουμε να σεβόμαστε και να αγαπάμε αυτόν το λαό και τη χώρα, όχι από δουλικότητα, αλλά γιατί ο φίλος φαίνεται επάνω στα ερείπια και όταν βρίσκεσαι σε κίνδυνο», γράφει ο Σκεντέρ Σαντρί Καπίτι.


aktuale.mk


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr