Λιβύη: Ο στρατός του Χαλίφα Χαφτάρ κατέρριψε αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος



Δεκέμβριος 8, 2019. 23:18

Μόσχα.

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών αντέδρασε στην κατάρριψη  μη επανδρωμένου αεροσκάφους  από το ρωσικό αμυντικό σύστημα ‘Pantsir -S1E’ που το χρησιμοποιεί ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης του Χαλίφα Χαφτάρ, δηλώνοντας ότι 'το drone τύπου MQ-9 Reaper  έκανε μία ειρηνική πτήση στον λιβυκό ουρανό'.



Το πρακτορείο Reuters στις 7 Δεκεμβρίου 2019 παρουσίασε τις δηλώσεις του Αμερικανού επικεφαλής της Διοίκησης της Αφρικής,  Στέφεν Τάουνσεντ, ότι οι άνθρωποι του Χαφτάρ που  χειρίζονται την αεροπορική άμυνα, ίσως, να μην γνώριζαν  ότι το drone ήταν αμερικανικό.


Σύμφωνα με τον ανώτατο στρατιωτικό, η απώλεια του αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους, θα μπορούσε, φυσικά,  να είχε γίνει από το παραπάνω ρωσικό σύστημα αεράμυνας.


Μάλιστα, ο επίσημος εκπρόσωπος της παραπάνω αμερικανικής διοίκησης, Κρίστοφερ Καρνέι, επανέλαβε τη δήλωση για τον «αποσταθεροποιητικό ρόλο της Ρωσίας στη Λιβύη» και την παρουσία «Ρώσων μισθοφόρων» στην επικράτεια αυτής της χώρας.


Αλλά, δεν ανέφερε -γράφει το ρωσικό δημοσίευμα- ότι στο έδαφος της Λιβύης υπάρχουν Αμερικανοί ‘ειρηνοποιοί’  που βρίσκονται εκεί από την άνοιξη του 2011.


«Πρέπει να σημειωθεί ότι η Μόσχα έχει κατηγορηματικά απορρίψει επανειλημμένως αβάσιμες κατηγορίες από την Ουάσιγκτον για τους «Ρώσους μισθοφόρους» που τους αποκαλούν «Πάπιες».
Επιπλέον, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι οι ισχυρισμοί ότι οι αναφορές ότι «Ρώσοι μισθοφόροι» εμποδίζουν τη διευθέτηση στη Λιβύη, είναι απλές φήμες.



Komsomolskaya Pravda (kp.ru)


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr