Ζόραν Ζάεφ: Θα λύσουμε τα ιστορικά ζητήματα με τη Βουλγαρία



Δεκέμβριος 30, 2019. 09:00

Πιστεύω ότι θα επιλύσουμε τα ιστορικά ζητήματα με τη Βουλγαρία, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, κατά τη διάρκεια της συνέντευξή του στην Deutsche Welle, σε μια αναδρομή των πεπραγμένων της κυβέρνησής του από τον Ιούνιο του 2017 έως σήμερα, όπως σημειώνει η βουλγαρική ‘Bgnes’.



Ο Ζάεφ αναμένεται να παραιτηθεί και να σχηματιστεί υπηρεσιακή κυβέρνηση στις 3 Ιανουαρίου που θα κυβερνήσει τη χώρα μέχρι τις πρόωρες εκλογές της 12ης Απριλίου 2020.


Ο πρωθυπουργός σχολίασε την επερχόμενη συνάντησή του με τον Βούλγαρο πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσοφ, ενώ θα έχει ήδη αποσυρθεί από τη αξίωμά του. 
Αν και θα είναι μέρος της ιδιωτικής του ατζέντας, ο Ζάεφ υποσχέθηκε ότι θα προσφέρει δημιουργικές λύσεις του Μπορίσοφ «για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να προχωρούμε μαζί».


«Πιστεύω ότι θα επιλύσουμε τα ιστορικά θέματα και θα βοηθήσουμε τις δύο Επιτροπές, όπως και η αρχική ιδέα- να οικοδομήσουμε φιλίες μέσω της συμφωνίας και απομακρυνθούμε από την εχθρότητα. Πιστεύω ότι θα βρούμε μια λύση, εγώ και οι σύμβουλοί μου διακατεχόμαστε από δημιουργική  νοοτροπία», δήλωσε ο Ζάεφ αναφερόμενος στο έργο της Κοινής Ιστορικής Επιτροπής.


Πρόσθεσε ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 12 Απριλίου και αυτό είναι ένα ζήτημα που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανένα κόμμα.


«Η υπηρεσιακή κυβέρνηση θα συσταθεί στις 3 Ιανουαρίου και δεν πρέπει να υποχωρήσει. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις εκλογές της 12ης Απριλίου  ως κλειστό ζήτημα», είπε.


Ο Ζάεφ δήλωσε ότι ήταν ικανοποιημένος από το έργο της  κυβέρνησής του, προσθέτοντας ότι θα μπορούσαν να γίνουν περισσότερα.


--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr