Ράμα από το Λονδίνο: Η ιδέα για μια διάσκεψη δωρητών έχει γίνει δεκτή



Δεκέμβριος 4, 2019. 22:38

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, δήλωσε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαιρέτισαν την πρόθεση να συγκαλέσουν μια μεγάλη διάσκεψη δωρητών για τους σεισμόπληκτους της 26ης Νοεμβρίου 2019.



Σε δήλωση προς τα μέσα ενημέρωσης, μετά τη διάσκεψη κορυφής του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο, ο Ράμα δήλωσε ότι κατάφερε να εμπλέξει συναισθηματικά  και άλλους ηγέτες της Συμμαχίας στην τραγωδία του σεισμού που χτύπησε τη χώρα, με τα 51 θύματα.


«Συναντήθηκα με τον πρωθυπουργό της Δανίας, τον ενδιέφερε. Συναντήθηκα επίσης με τον Ιταλό πρωθυπουργό Τζουζέπ Κόντε καθώς και του Καναδά. Μιλήσαμε με τον πρόεδρο Τραμπ και τον πρόεδρο Ερντογάν για να εξετάσουμε περαιτέρω, ο στόχος είναι μια μεγάλη διάσκεψη δωρητών, οι πρώτες αντιδράσεις είναι θετικές.


Συνεχίζουμε το έργο εντατικά προς αυτήν την κατεύθυνση.


Η προσοχή εστιάστηκε στο θέμα αυτό, φυσικά υπήρξαν και στοιχεία στη συζήτηση σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής της εσωτερικής διαδικασίας της ΕΕ, τον τρόπο διεξαγωγής της διαδικασίας συζήτησης και τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να προχωρήσει το έγγραφο  που παρουσίασε η Γαλλία για την αλλαγή της μεθοδολογίας. 
Αλλά έχω επικεντρωθεί σε αυτό το θέμα που επηρεάζει τους ανθρώπους. Η χώρα θα κάνει τα ίδια πράγματα σαν να είχαν αρχίσει οι διαπραγματεύσεις», είπε μεταξύ άλλων.


lapsi.al


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr