Ο τουρκικός στρατός στη βόρεια Συρία κατασκευάζει σταθμούς για να ελέγχει τις μετακινήσεις του πληθυσμού



Δεκέμβριος 1, 2019. 20:56

Ο τουρκικός στρατός στα κατεχόμενα εδάφη της βόρειας Συρίας, δημιουργεί σταθμούς ελέγχου στις οδικές αρτηρίες για να ελέγχει τις μετακινήσεις του πληθυσμού.



Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων αναφέρει ότι η δημιουργία των σημείων ελέγχου «είναι μια προσπάθεια για να αποτρέψει τις τρομοκρατικές ομάδες του YPG/PKK να στοχεύουν πολίτες με παγιδευμένα αυτοκίνητα».


Οι σταθμοί ελέγχου δημιουργούνται έξω από οικισμούς και πόλεις, όπου θα ελέγχονται όλα τα οχήματα που κινούνται στην κατεχόμενη από τους Τούρκους περιοχή.


«Προκειμένου να διευκολυνθεί η ασφαλής ζώνη, έχουν δημιουργηθεί σημεία ελέγχου στους δρόμους σε απάντηση των αιματηρών επιθέσεων των τρομοκρατών του YPG/PKK, που στοχεύουν αθώους πολίτες», αναφέρει το τουρκικό δημοσίευμα.

Χαρακτηριστικό του δημοσιεύματος του ‘Anadolu’,  είναι ότι αναφέρεται μόνο στους Κούρδους του YPG και όχι στην ισλαμική τρομοκρατία του ISIS.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr