Η Σλοβενία ευχαριστεί τα Σκόπια για την αντιμετώπιση των παράνομων μεταναστών από την Ελλάδα



Δεκέμβριος 11, 2019. 17:59

Σκόπια.

«Η συνεργασία της Βόρειας Μακεδονίας και της Σλοβενίας στον αστυνομικό τομέα βρίσκεται σε εξαιρετικά υψηλό επίπεδο και θα συνεχισθεί προς την ίδια κατεύθυνση κατά την προσεχή περίοδο», δήλωσε ο υπουργός των Εσωτερικών, Όλιβερ Σπασόφσκι σε συνέντευξη Τύπου αμέσως μετά τη σημερινή συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών της Σλοβενίας Μπόστιαν Πόκλουκαρ στη Λιουμπλιάνα.



«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Δημοκρατία της Σλοβενίας και το υπουργείο Εσωτερικών για την ανιδιοτελή συνδρομή τους στην αστυνομία μας για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης. 

Ήταν μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τη χώρα μας, τις οποίες μπορούμε να αντιμετωπίσουμε μόνο μέσω της αμοιβαίας συνεργασίας μεταξύ των χωρών της περιοχής, υποστηριζόμενοι από την ισχυρή βοήθεια των φίλων μας», είπε ο Σπασόφσκι.


Ο ίδιος εξέφρασε, επίσης, την ευγνωμοσύνη του στα μέλη της σλοβενικής αστυνομίας για την ενισχυμένη εποπτεία των συνόρων στα νότια της χώρας (με την Ελλάδα).


Ο υπουργός Εσωτερικών της Σλοβενίας, Μπόστιαν Πόκλουκαρ, ευχαρίστησε την αστυνομία της Βόρειας Μακεδονίας για τη συνεργασία με τους Σλοβένους αστυνομικούς  στην επιτήρηση των συνόρων με την Ελλάδα για την αποτροπή της παράνομης μετανάστευσης.


«Η συνεργασία μεταξύ των δύο αστυνομιών είναι εξαιρετική και αυτές οι συναντήσεις αποτελούν μια μεγάλη ευκαιρία για άμεση ανταλλαγή πληροφοριών.


plusinfo.mk


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr