Η Αίγυπτος προτείνει πενταετή κατάπαυση του πυρός μεταξύ Χαμάς-Ισραήλ



Δεκέμβριος 4, 2019. 20:56

Ιερουσαλήμ.

Πηγές των αραβικών μέσων ενημέρωσης υποστηρίζουν ότι καταβάλλονται προσπάθειες για να πεισθεί η Χαμάς και το Κίνημα της Ισλαμικής Τζιχάντ να αποδεχθούν μια μακροπρόθεσμη πρόταση κατάπαυσης του πυρός, η οποία προγραμματίζεται για πέντε χρόνια, γράφει η ισραηλινή «Maariv online».



Ανώτεροι αξιωματούχοι από τις ταξιαρχίες αλ Κασάμ  - τη στρατιωτική πτέρυγα της Χαμάς, και της Ισλαμικής Τζιχάντ, συμμετέχουν στις στρατηγικές συνομιλίες της Αιγύπτου, οι οποίες περιλαμβάνουν προτάσεις για πενταετή κατάπαυση του πυρός, μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, ανέφερε την Τετάρτη η παλαιστινιακή εφημερίδα Al-Quds .


Πηγές των αραβικών μέσων ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι στρατιωτικοί αξιωματούχοι ήταν μέρος μιας αντιπροσωπείας της Χαμάς και της ισλαμικής Τζιχάντ που έλαβαν μέρος στη χθεσινή συνάντηση στο Κάιρο για να συζητήσουν νέα σχέδια συντονισμού μετά τα τελευταία επεισόδια.


Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, καταβάλλονται προσπάθειες για να πεισθούν τα μέρη να αποδεχθούν μια μακροπρόθεσμη πρόταση κατάπαυσης του πυρός που θα διαρκέσει πέντε χρόνια. 

Οι πηγές υπογραμμίζουν τη διεθνή πίεση που ασκούν οι επικεφαλής των οργανώσεων για την αποκατάσταση της σταθερότητας και την επίτευξη συμφωνίας.


jpost.com, news1.news,


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr