Η Τουρκία ξεκίνησε το πρώτο εγχώριο υποβρύχιο



Δεκέμβριος 22, 2019. 19:21

Το πρώτο υποβρύχιο τύπου 214TN ξεκίνησε στο ναυπηγείο του τουρκικού πολεμικού ναυτικού Γκιολτζούκ στο Κοτσάελι, ανέφερε το τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι NTV, σύμφωνα με δημοσίευμα του ρωσικού πρακτορείου Ria Novosti.



Το υποβρύχιο ονομάστηκε Πιρί Ρέις, προς τιμή του Οθωμανού ναυάρχου και χαρτογράφου. Η ολοκλήρωση του αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2022, όπου κατά το έτος αυτό προγραμματίζεται να ενταχθεί επίσημα στο οπλοστάσιο του τουρκικού ναυτικού.


Την τελετή παρακολούθησε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος υποσχέθηκε ότι μέχρι το 2027 το ναυτικό θα λάβει έξι υποβρύχια του τύπου αυτού.


Τον Ιούλιο του 2009, η Τουρκία υπέγραψε σύμβαση με το μεγαλύτερο γερμανικό ναυπηγείο HDW (Howaldtswerke-Deutsche Werft) για την από κοινού παραγωγή έξι υποβρυχίων τύπου 214TN.


Τουλάχιστον το 80% των εργασιών για τη δημιουργία των υποβρυχίων έχει ανατεθεί στην τουρκική αμυντική βιομηχανία, το υπόλοιπο 20% στη γερμανική εταιρεία.


Οι Γερμανοί ειδικοί, συναρμολογούν μόνο το κύριο σώμα και τα μηχανικά εξαρτήματα και ορισμένα μυστικά εξαρτήματα, συμπεριλαμβανομένων κυψελών καυσίμου και συστημάτων πρόωσης. Όλα τα ηλεκτρονικά εξαρτήματα και τα συστήματα όπλων κατασκευάζονται  και τοποθετούνται από Τούρκους.


Το Πιρί Ρέις ζυγίζει 1850 τόνους, έχει μήκος 68,3 μέτρων και πλάτος 6,3 μέτρων με πλήρωμα 40 ατόμων.


Αυτά τα υποβρύχια χαρακτηρίζονται από ιδιαίτερους ελιγμούς και αυτονομία (δυνατότητα μακράς παραμονής κάτω από το νερό). 

Τα υποβρύχια είναι εξοπλισμένα με προηγμένα συστήματα τορπιλών, ικανές να καταστρέφουν στατικούς στόχους του εχθρού στη επιφάνεια της γης και να εκτοξεύουν πυραύλους.


manager.bg, focus-news.net,


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr