Η Τουρκία σχεδιάζει να δημιουργήσει ναυτική βάση στην Κατεχόμενη Κύπρο



Δεκέμβριος 18, 2019. 19:40

Δημοσίευμα στην  τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Havadis» αναφέρει ότι οι τουρκικές αρχές σκοπεύουν να μετατρέψουν το παλιό λιμάνι της πόλης Τρίκωμο  σε ναυτική βάση, η οποία βρίσκεται στο βόρειο τμήμα Κύπρου που είναι υπό κατοχή από τον τουρκικό στρατό, αναφέρει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Tass.



Το Τρίκωμο είναι στον κόλπο της Αμμοχώστου και παλαιότερα το λιμάνι της πόλης ήταν γνωστό ως τόπος εμπορίου σπόρων χαρουπιού, αλλά στη σύγχρονη ιστορία μετατράπηκε σε τουριστική περιοχή.


Την 29η Οκτωβρίου, η εφημερίδα βασισμένη σε τουρκικές πηγές δημοσίευσε ένα άρθρο με τα σχέδια για μετατροπή του λιμένα σε στρατιωτική περιοχή με τίτλο «Ναυτική βάση στην καρδιά της τουριστικής περιοχής». 

Στο άρθρο σημείωνε ότι ο σχεδιασμός προέβλεπε την κατασκευή αποθήκης πυρομαχικών στο Τρίκωμο, επισημαίνει το Tass.


Οι εκπρόσωποι του υπουργείου Τουρισμού και περιβαλλοντικής προστασίας του Ψευδοκράτους δήλωσαν ότι δεν έχουν πληροφορίες σχετικά με το θέμα αυτό.


Όμως, οι εκπρόσωποι των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων που βρίσκονται στο κατεχόμενο από τον τουρκικό στρατό τμήμα του νησιού επιβεβαίωσαν το γεγονός ότι πρόκειται να κατασκευαστεί μια νέα διοίκηση για τα τουρκικά στρατεύματα και μια νέα ναυτική βάση, ενώ η άδεια όπως είπαν είχε παραληφθεί. Τότε ο τουρκικός σχεδιασμός δεν προέβλεπε κατασκευή αποθήκης πυρομαχικών.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr