Δένδιας στο πρωινό εργασίας στις Βρυξέλλες: Πιστεύω ότι σε κάποιο βαθμό κάτι έχουμε επιτύχει σήμερα



Δεκέμβριος 9, 2019. 15:30

Σκόπια/Βρυξέλλες

Η βελτίωση της μεθοδολογίας της διεύρυνσης και η ανάγκη διατήρησης της ευρωπαϊκής προοπτικής των χωρών της περιοχής, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκο Δένδια, αποτέλεσαν το επίκεντρο των συνομιλιών των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Βόρεια Μακεδονία και Αλβανία, στο σημερινό πρωινό εργασίας που διοργάνωσε η Ελλάδα στις Βρυξέλλες.



Ο Δένδιας- σημειώνει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων, μετά την άτυπη συνάντηση, καθόρισε ως επιτυχημένο το πρωινό εργασίας και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι κάτι έχει επιτευχθεί, σε κάποιο βαθμό, και σημείωσε ότι πάνω από 20 Ευρωπαίοι υπουργοί Εξωτερικών ανταποκρίθηκαν θετικά στην ελληνική πρωτοβουλία, όπως αναφέρει ο ανταποκριτής της MIA από την Αθήνα.


Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, πρόσθεσε ότι η Ελλάδα είναι η παλαιότερη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην περιοχή. Είναι παράγοντας σταθερότητας και προώθησης της συνεργασίας και θα συνεχίσει να λαμβάνει πρωτοβουλίες προς αυτήν την κατεύθυνση.

.



Κατά τη διάρκεια του πρωινού εργασίας, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε μέσω του επίσημου προφίλ του στο Twitter ότι «η Ελλάδα υποστηρίζει ενεργά την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων» και ο Δένδιας επίσης στο Twitter, δημοσίευσε φωτογραφίες των συνομιλιών και έγραψε ότι η Ελλάδα ήταν πρωταγωνιστής στις συνομιλίες για την ευρωπαϊκή προοπτική της περιοχής.


lider.com.mk


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr