«Η Βουλγαρία δεν πρέπει να χάσει την ιστορική ευκαιρία να προστατεύσει τον εναέριο χώρο της Βόρειας Μακεδονίας»



Δεκέμβριος 3, 2019. 21:50


Το ΝΑΤΟ επιτρέπει τη Βουλγαρία να εδραιωθεί ως παράγοντας σταθερότητας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και να υποστηρίξει τα εθνικά της συμφέροντα.

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλγαρίας, Ρούμεν Ράντεφ πριν φύγει για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο.



« Η Βουλγαρία δεν πρέπει να χάσει την ιστορική ευκαιρία να προστατεύσει τον εναέριο χώρο της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας», τόνισε ο αρχηγός του κράτους.


Σύμφωνα με τον ίδιο, ενώ οι συνομιλίες προς αυτήν την κατεύθυνση έχουν αναβληθεί από τη βουλγαρική πλευρά μέχρι να αποκτήσει μια μοίρα νέων αεροσκαφών, η Ελλάδα έχει συνάψει συμφωνία για αυτή την αποστολή.


«Με τις τρέχουσες δυνατότητές μας, μπορούμε να πετύχουμε πλήρως αυτό το έργο χωρίς πρόσθετο κόστος, από τη Μόνιμη Βάση του Ιγκνατίεβο», είπε ο Ράντεφ.


Ο πρόεδρος υπενθύμισε τις συναντήσεις του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Ζόραν Ζάεφ, που είχαν συμφωνήσει να πραγματοποιήσουν συνάντηση μεταξύ του υπουργού Άμυνας της Βουλγαρίας με τους ομολόγους του από την Ελλάδα και τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας για την ένταξη της Βουλγαρίας στην ασφάλεια του εναέριου χώρου των Σκοπίων.


«Αυτό δεν είναι μόνο στο εθνικό μας συμφέρον μας, αλλά και ένα χρέος προς την αδελφική Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας και μια έκφραση ευθύνης», τόνισε ο Ράντεφ.


news.bg
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr